De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Oefenexamens PE Schade Zakelijk

Heb je binnenkort het PE-examen Schade Zakelijk ingepland? Toets jezelf aan de hand van de Oefenexamens PE Schade Zakelijk om te zien of je klaar bent voor je examen.

€ 39,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Set van 3 representatieve oefenexamens
 • Voorzien van leerzame feedback
 • Circa 2 uur studiebelasting
€ 39,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Set van 3 representatieve oefenexamens
 • Voorzien van leerzame feedback
 • Circa 2 uur studiebelasting

Onze oefenexamens zijn bedoeld om te toetsen of je klaar bent voor het landelijke Examen PE Schade Zakelijk. Ze zijn gebaseerd op de meest recente exameneisen en zijn ingericht volgens hetzelfde format als het echte examen. Hierbij kan je denken aan de vraagvormen, tijdsduur en puntentelling. Zo krijg je een goed beeld van wat je kan verwachten op het landelijke examen.

Je maakt de digitale oefenexamens in je persoonlijke online leeromgeving, dit kan je dus gewoon vanuit huis doen. Je krijgt twaalf maanden toegang tot deze leeromgeving.

Met behulp van de oefenexamens, raak je vertrouwd met de opbouw van het examen en kan je jouw kennis over de examenstof toetsen. Na afronding weet je precies welke onderwerpen je al beheerst en welke onderwerpen je nog moet bestuderen. Je krijgt namelijk direct inzage in de door jou behaalde resultaten en ontvangt uitgebreide en leerzame feedback op de beantwoorde vragen. 

Je wordt tijdens je PE-examen Schade Zakelijk getoetst op je kennis over de actualiteiten van de Wft-modules Basis, Schade Particulier en Schade Zakelijk. Je krijgt 60 minuten de tijd om je examen af te ronden. Het examen bestaat uit 23 vragen en is als volgt opgebouwd:

 • 15 vragen over het onderdeel kennis en begrip;
 • 8 vragen over het onderdeel vaardigheden en competenties. 

Je kan je examen afleggen op meer dan 60 locaties door heel Nederland. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt!

Nadat je je PE-examen succesvol hebt afgelegd, ben je adviesbevoegd tot en met 31 maart 2028.

Om je optimaal voor te bereiden op je PE-examen, raden we je aan om eerst de E-learning PE Schade Zakelijk te volgen. Met deze e-learning doorloop jij namelijk op gestructureerde wijze alle Wft PE-actualiteiten die aan bod komen op het examen. Na het doorlopen van de e-learning ga je nóg beter voorbereid je examen in en vergroot je je slagingskansen.

Je kan de e-learning en oefenexamens los van elkaar bestellen of kiezen voor onze 100% Online Opleiding PE Schade Zakelijk. Zo heb jij in één keer de meest complete online voorbereiding in handen en krijg je ook toegang tot Videoleren, dit zijn verschillende video’s en animaties die casuïstiek en examengerichte tips bevatten.

Daarnaast zijn de oefenexamens een mooie aanvulling op de Klassikale Opleiding PE Schade Zakelijk incl. examen, die bestaat uit de E-learning PE en een klassikale examentraining op locatie met aansluitend examen. 

Wat krijg ik bij de Oefenexamens PE Schade Zakelijk?
 • Onbeperkt herhalen van de oefenvragen
 • Persoonlijke online leeromgeving
 • 12 maanden toegang tot de oefenvragen
9,2

Beste opleider van Nederland

Lindenhaeghe is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Oefenmaterialen

Alle benodigde materialen staan klaar

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Persoonlijke leeromgeving

12 maanden toegang tot het studiemateriaal

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze Oefenexamens PE Schade Zakelijk? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

De examenvragen uit het oefenexamen komen qua opbouw overeen met het landelijk PE-examen Schade Zakelijk. De oefenexamens lenen zich daarom perfect als voorproefje op het examen. Je oefent alvast met verschillende soorten vragen en dat stimuleert je kans op slagen enorm. Naast dat je veel oefent, test je ook gelijk je kennis en weet je waar je ongeveer staat.

Nee, deze set van oefenexamens zit ook inbegrepen in de 100% Online Opleiding PE. Heb je deze oefenexamens dus al gemaakt en wil je nog extra oefenen? Dan kan je gebruikmaken van de set Extra Oefenexamens PE Schade Zakelijk, welke drie andere representatieve oefenexamens bevat.

Je maakt het PE-examen Schade Zakelijk op een van onze locaties door heel Nederland. Dit zijn er meer dan 60. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je kan je examen zes dagen per week afleggen, zowel overdag als in de avonduren. Aan jou de keus.

Waarom Lindenhaeghe?