De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Enorme vlucht aantal PE-examens

Afgelopen oktober luidden wij de noodklok over achterblijvende aantallen PE-examens. Uit de cijfers van het CDFD bleek dat er toen maar liefst 41% minder PE-examens waren afgenomen dan in diezelfde kwartalen in de vorige PE-periode.

Vandaag heeft het CDFD de cijfers gepubliceerd over het laatste kwartaal van 2023. Omdat deze cijfers altijd een beeld over het verleden geven, verrijken wijdeze met data over inschrijvingen voor examens in de toekomst. Het totaalbeeld is als volgt: adviseurs zijn de achterstand aan het inhalen en reserveren inmiddels op grote schaal alvast hun plek.

Statistieken CDFD

Cijfers CDFD oktober - december 2023

Uit de cijfers die het CDFD vandaag publiceerde, blijkt dat er vorig kwartaal 3.702 PE-examens zijn afgelegd. In datzelfde kwartaal van de vorige PE-periode waren dat er 5.228. Ook in het laatste kwartaal zijn de aantallen PE-examens dus achtergebleven, maar inmiddels is een kentering in deze trend zichtbaar.

Branche komt op stoom, voorseizoen in trek

Edwin, onze Commercieel Directeur: “Ons bericht uit oktober heeft veel organisaties wakker geschud. Dat merken we in ons klantcontact en zien we al terug in de cijfers voor de komende periode. Het besef is toegenomen dat er niet voor iedereen een plek in een examentraining zal zijn als de branche blijft uitstellen. Hetzelfde geldt voor de vraag of er richting het einde van de PE-periode wel voldoende examenplekken zullen zijn.” Edwin vervolgt: “We verwachten als branche nog zo’n 90.000 examens tot aan 1 april 2025. Wat dat betreft is het net als met vakanties, er is niet voor iedereen plek in het hoogseizoen. Bovendien is het voorseizoen veel prettiger: geen massatoerisme en daarmee een ruime keuze aan data en locaties.”

Trend: nu al reserveren, ook als je pas later op examen gaat

Edwin: “Doordat veel organisaties en adviseurs inmiddels in beweging zijn gekomen hebben wij in januari al 30% meer examens gepland staan dan in januari drie jaar geleden. En we hebben nog twee weken te gaan in januari, waardoor dit percentage de komende twee weken alleen maar verder zal oplopen. Voor februari en maart is het beeld vergelijkbaar. Ook vanaf april zien we een flinke toename van het aantal inschrijvingen en nemen de beschikbare plekken in rap tempo af. Er is ook een steeds groter wordende groep die pas later in 2024 op examen wil, bijvoorbeeld richting de zomer, maar nu wel alvast een plek reserveert.”

Ook aan de slag?

Heb jij je PE-examen nog niet geboekt? Kies dan voor onze Klassikale examentraining met aansluitend examen en de meest complete online voorbereiding. Hiermee profiteer jij optimaal van de flexibiliteit van het online studeren in combinatie met alle voordelen van een klassikale training.

Dit bericht is ook gedeeld door VVPInFinance en AM.