De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Studiebelasting Wft-opleidingen

Wanneer je aan de slag gaat met een Wft-opleiding om je voor te bereiden op het Wft-examen, dan is het natuurlijk fijn om van tevoren een goed beeld te hebben van de studiebelasting. Zo kan je een realistische planning maken en weet je hoe lang je ervoor nodig hebt om goed voorbereid op examen te kunnen gaan.

Studiebelasting Wft

Door onze jarenlange ervaring als financieel opleider weten we precies wat ervoor nodig is om de studiebelasting van een opleiding zo laag mogelijk te houden, terwijl je het hoogst mogelijke leereffect bereikt.

In samenwerking met Neuro Habits heeft Lindenhaeghe de Wft-opleidingen omgerekend naar de gemiddelde tijd die iemand nodig heeft om de opleiding te doorlopen, ook wel de studietijd genoemd. We leggen je in dit artikel graag uit hoe wij de studiebelasting voor elke Wft-module hebben berekend.

Houd er wel rekening mee dat de uiteindelijke studietijd die iemand besteedt aan een opleiding per individu kan verschillen. Dit hangt vaak samen met de voorkennis, intelligentie en discipline en motivatie die iemand heeft.

 

De studietijd van tekst in een opleiding Wft

Om de gemiddelde studietijd van een tekst in de opleidingen Wft te berekenen, gaan we uit van een aantal woorden per minuut. Hiervoor kijken we naar de algemene richtlijnen die de Commissie Wijnen heeft opgesteld om de studiebelasting te berekenen. Eerst wordt er gekeken naar het doel van de opleidingen en de moeilijkheidsgraad. Op basis van deze twee factoren bepalen we vervolgens het aantal pagina’s per uur dat gelezen kan worden.

In één keer slagen voor je Wft-examen?

Wil je snel en in één keer slagen voor je Wft-examen? Boek dan nu je Wft-opleiding bij Lindenhaeghe.

Slagen voor het Wft-examen

Het doel is slagen voor het Wft-examen

Het doel van de Wft-opleidingen is duidelijk: slagen voor het Wft-examen. Dit doel wordt gezien als een ‘zwaar’ doel.

De Wft-opleidingen hebben de moeilijkheidsgraad 'gemiddeld’. Hiervoor rekenen we een gemiddeld studietempo van zeven pagina's per uur. Dit geldt voor de volgende modules:  

 

Er staan gemiddeld 550 woorden op een pagina. Dat betekent een gemiddeld aantal woorden per minuut van zo'n 64 woorden (64,16) bij een opleiding met de moeilijkheidsgraad ‘gemiddeld’.

Let op: Onze Wft-opleidingen zijn volledig digitaal ingericht, maar voor de berekening zijn we uitgegaan van A4-pagina's. De studietijd van een onderdeel (pagina) in onze leeromgeving is daarmee anders dan van een A4-bladzijde. 

Studietijd animaties

Studietijd van animaties in de Wft-opleidingen

Voor de animaties die je doorloopt in de Wft-opleidingen, rekenen we tweemaal de tijdsduur van de animatie. We houden er rekening mee dat je de animatie tussentijds stopt om aantekeningen te maken. Ook nemen we erin mee dat je een animatie wellicht nog een keer terugkijkt. Uit onderzoek van Beer is namelijk gebleken dat animaties meermaals bekeken worden.  

Studietijd van afbeeldingen

De afbeeldingen in onze opleidingen helpen je om de materie beter tot je te kunnen nemen. Om een gemiddelde reclameafbeelding te begrijpen heb je gemiddeld 15 seconden nodig. Aangezien het in de Wft-opleidingen om afbeeldingen gaat die je de materie op een andere manier uitleggen en dieper op de materie ingaan, gaan we uit van driemaal de factor van 15 seconden. Daarmee komen we uit op zo'n 45 seconden studiebelasting per afbeelding.

 

Studietijd oefenvragen

Studiebelasting van examengerichte Wft-oefenvragen

Onze Wft-opleidingen bevatten veel oefenvragen, zodat je continu kan oefenen met de lesstof en kan testen of je het hebt begrepen. Voor de studietijd van de oefeningen in de Wft-opleidingen hebben we gekeken naar hoe lang onze deelnemers er gemiddeld over doen om de verschillende vragen te beantwoorden. Hier hebben we de middelste waarneming van genomen (de mediaan) en die keer 1,8 gedaan om de uiteindelijke studietijd per vraag te bepalen. Zo is er rekening gehouden met tussentijdse aantekeningen die je wellicht wilt maken en heb je voldoende tijd om de uitgebreide feedback op een vraag door te nemen.

Start nu met leren

Wil jij ervan verzekerd zijn dat je met een zo laag mogelijke studiebelasting in één keer slaagt voor je Wft-examen? Ga dan nu aan de slag met één van onze Wft-opleidingen!

Of ga naar je persoonlijke leeromgeving, als je al bent gestart met een Wft-opleiding van Lindenhaeghe.

Ga naar onze Wft-opleidingen