De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examens

Lindenhaeghe is al sinds 2014 naast opleider ook een erkend exameninstituut. Met het grootste examenlocatienetwerk van heel Nederland kan jij zo altijd bij ons terecht voor het behalen en onderhouden van je Wft-beroepskwalificaties. Ook bieden wij diverse examens aan voor verschillende vakgebieden en specialisaties. Zo kan je bij ons je MiFID II-examens afleggen om je te laten certificeren als beleggingsprofessional of kan jij je met onze SHV-examens laten certificeren als schuldhulpverlener. We vertellen je er graag meer over, dus lees snel verder!

Wft-examens

Aan de slag als financieel adviseur

Om te kunnen starten als financieel adviseur, moet je ƩƩn of meerdere Wft-beroepskwalificaties behalen waarmee je aantoont dat je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om je werk goed uit te voeren. Wft staat hierbij voor Wet op het financieel toezicht en geldt voor iedereen die werkzaam is binnen de financiƫle sector en die klanten adviseert over financiƫle producten. Bij Lindenhaeghe bieden we verschillende Wft-modules aan die elk betrekking hebben op een specifiek vakgebied. Zo zijn er bijvoorbeeld modules voor hypotheken, verzekeringen en persioen. Iedere professional (Wft Zorg uitgezonderd) moet eerst het Wft Basis examen behalen, daarna kan je examen in een specifieke richting doen.

Kies jouw Wft-examen

Na het afronden van je Wft-opleiding ben jij klaar voor je examen. Bij Lindenhaeghe werken we hiervoor samen met meer dan 55 examenlocaties door heel Nederland. Er is hierdoor altijd wel een locatie bij jou in de buurt beschikbaar, waar jij je Wft-examen kan afleggen. Je kan zowel doordeweeks als op zaterdag examen doen en zowel overdag als 's avonds. 

Wft Basis examen
Wft Consumptief Krediet examen
Wft Inkomen examen
Wft Schade Particulier examen
Wft Schade Zakelijk examen
Wft Vermogen examen
Wft Hypothecair Krediet examen
Wft Pensioen examen
Wft Zorg examen

Behoud je adviesbevoegdheid

Als je een adviseursdiploma hebt, moet je deze periodiek onderhouden. Dit doe je met PE-examens. De huidige PE-periode voor deze examens loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Je mag zelf kiezen op welk moment in die periode je het PE-examen aflegt. Welke PE-examens je moet doen, is afhankelijk van welke beroepskwalificaties je hebt.

Kies jouw PE-examen

Na het afronden van je PE-opleiding ben jij klaar voor je examen. Bij Lindenhaeghe werken we hiervoor samen met meer dan 55 examenlocaties door heel Nederland. Er is hierdoor altijd wel een locatie bij jou in de buurt beschikbaar, waar jij je Wft PE-examen kan afleggen. Je kan zowel doordeweeks als op zaterdag examen doen en zowel overdag als 's avonds. 

PE Consumptief Krediet examen
PE Inkomen examen
PE Schade Particulier examen
PE Schade Zakelijk examen
PE Vermogen examen
PE Hypothecair Krediet examen
PE Pensioen examen
PE Zorg examen
Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Onze overige examens

De MiFID II- en de SHV-examens zijn beide gericht op professionals die werkzaam zijn in de financiƫle sector. Hieronder vind je wat meer informatie over elk van deze examens:

MiFID II-examens
Deze examens zijn ontworpen door de DSI om professionals in de financiƫle sector te helpen voldoen aan de richtlijnen van de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID II). Deze richtlijnen zijn bedoeld om de transparantie en bescherming van beleggers te vergroten en om de integriteit van de financiƫle markten te waarborgen. De examens zijn beschikbaar op verschillende niveaus, afhankelijk van de rol van de professional in kwestie. Met het behalen van dit examen toon je aan (potentiƫle) cliƫnten en de omgeving aan dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en eisen op het gebied van integriteit, kennis en vakbekwaamheid.

SHV-examens
De SHV-examens van Kiwa hebben als doel om de kwaliteit van de schuldhulpverlening te verbeteren. Er zijn verschillende examens beschikbaar, afhankelijk van het niveau en de rol van de professional in kwestie. Het behalen van dit examen kan je helpen om jouw kennis en vaardigheden te ontwikkelen, je geloofwaardigheid te vergroten en je carriĆØrevooruitzichten als schuldhulpverlener te verbeteren.

MiFID II-examens

Wij bieden verschillende examens aan waarmee jij je certificering voor het openbaar DSI-register kan behalen. Neem vooral een kijkje op onze speciale informatiepagina om te bepalen welk examen je in wil plannen.

SHV-examens

Met de examens van Lindenhaeghe kan jij je voor alle drie de SHV-registers laten certificeren. Neem vooral een kijkje op onze speciale informatiepagina om te bepalen welk examen je in wil plannen.