De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een heel actueel thema en de wet- en regelgeving verandert continu. Het is voor klanten dan ook belangrijk dat zij goed inzicht krijgen in de mogelijkheden die er zijn om hun woning te verduurzamen en gedegen financieel advies krijgen hierover. Benieuwd hoe jij de financiering van deze duurzaamheidmaatregelen kan meenemen in je adviesgesprekken? Lees dan snel verder.

PE SEH

Aan de slag met duurzaamheid

Van een oververhitte huizenmarkt naar een hoge hypotheekrente en inflatie. Juist in deze tijd zijn meer wooncomfort en een lagere energierekening voor klanten erg interessant. Het verduurzamen van de woning draagt daarnaast ook nog eens bij aan een beter milieu en een duurzamere samenleving.

Het is daarom belangrijk dat jij als financieel professional je klanten stimuleert om duurzame keuzes te maken. De klant is namelijk vooral gefocust op het rondkrijgen van de hypotheek. Om verantwoord advies te geven over de financiering van de verschillende duurzaamheidsmaatregelen die er zijn, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de meest recente ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Alleen dan kan je de klant Ć©cht helpen bij het maken van keuzes die niet alleen financieel verstandig zijn, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst.

Wil jij graag je kennis en vaardigheden op het gebied van duurzaamheid verder ontwikkelen? We bieden hiervoor een gevarieerd opleidingsaanbod aan en vertellen je er graag meer over.

Heb je een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op via 
010 - 760 11 00 of support@lindenhaeghe.nl.

Relevante content

E-learning PE SEH - Adviseur duurzaam wonen

Er komt een hoop kijken bij het verduurzamen van de woning. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over allerlei regelingen die er bestaan om de financiering van verduurzamingsmaatregelen te ondersteunen. De E-learning PE SEH Adviseur duurzaam wonen neemt jou daarom mee in het belang Ć©n de mogelijkheden van verduurzaming. Zo ga jij vol vertrouwen het gesprek aan met de klant.

Inhoud van de e-learning

Tijdens de E-learning PE SEH Adviseur duurzaam wonen komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Energielabels en bouwnormen;
 • Technische mogelijkheden voor verduurzaming;
 • Isoleren, ventileren en energie opwekken;
 • Financieringsmogelijkheden;
 • Subsidiemogelijkheden vanuit de overheid (het Rijk, de gemeente en de provincie); en
 • Wet- en regelgeving verduurzaming (Trhk en NHG).

Met een studiebelasting van slechts 3 uur leer jij over alle ins en outs op het gebied van duurzaam wonen. Na het succesvol afronden van deze e-learning behaal je 3 PE SEH-punten in categorie B.

Meer informatie
Spelregels voor de SEH

PE SEH - Adviseur duurzaam wonen

Hoe neem je de financiering van verduurzamingsmaatregelen standaard mee in je adviesgesprekken? De vaardigheden die daarvoor nodig zijn, staan centraal in het PE SEH-programma Adviseur duurzaam wonen. Tijdens deze eendaagse training bieden wij handvatten, technieken en inzichten om de opgedane kennis uit de E-learning PE SEH Adviseur duurzaam wonen in praktijk te brengen. Dit PE SEH-programma is zo een mooie vervolgstap op de e-learning. Door jouw advies- en gespreksvaardigheden tijdens de training verder te ontwikkelen, bied je jouw klanten niet alleen een goed, maar ook een duurzaam advies!

Inhoud van het PE SEH-programma

Tijdens de interactieve en praktijkgerichte training PE SEH Adviseur duurzaam wonen staan de volgende onderwerpen centraal:

 • Duurzaamheid en jouw werkgebied;
 • Wat er speelt op het gebied van duurzaamheid;
 • Welke mogelijkheden er zijn voor de klant en hoe je deze bespreekbaar maakt; 
 • Jouw eigen overtuigingen over duurzaamheid;
 • Gespreksvaardigheden;
 • Subsidiemogelijkheden; en
 • Toepassing van de opgedane kennis uit de e-learning in een adviesgesprek, zoals bijvoorbeeld taxatie-eisen en financieringsmogelijkheden.

Je kan deze eendaagse vaardighedentraining zowel op een van onze centraal gelegen locaties volgen als online via de Virtual Classroom. Zo hebben wij voor elk wat wils. Met het succesvol afronden van deze training behaal je 6 PE SEH-punten in categorie A.

Meer informatie
Wat houdt de SEH in?

PE SEH - Energiebesparende maatregelen

Ben jij nog op zoek naar een verdere verdieping op het thema duurzaamheid? Er zijn veel mogelijkheden voor het verduurzamen van een woning, maar welke energiebesparende maatregelen zijn er allemaal? Tijdens onze drie uur durende PE SEH-training gaan we dieper in op wat de verschillende maatregelen inhouden en hoe deze gefinancierd kunnen worden. PE SEH Energiebesparende maatregelen biedt zo een mooie aanvulling op het klassikale programma Adviseur Duurzaam Wonen en de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen.

Inhoud van het PE SEH-programma

Tijdens de interactieve en praktijkgerichte training PE SEH Energiebesparende maatregelen staan de volgende onderwerpen centraal:

 • De verschillende energiebesparende maatregelen; 
 • De voor- en nadelen van deze energiebesparende maatregelen;
 • Welke invloed de energiebesparende maatregelen op elkaar hebben;
 • Welke invloed de seizoenen op de energiebesparende maatregelen hebben;
 • Hoe de energiebesparende maatregelen gefinancierd kunnen worden; en 
 • Welke subsidies er mogelijk zijn voor de energiebesparende maatregelen.

Deze vaardighedentraining is online te volgen via de Virtual Classroom. Zo kan je de training op elke gewenste locatie volgen, bijvoorbeeld op je werk of vanuit huis. Met het succesvol afronden van deze training behaal je 3 PE SEH-punten in categorie B.

Meer informatie
Opbouw bijzonder examen

Permanent Actueel Duurzaamheid

Duurzaamheid is een heel actueel thema en de wet- en regelgeving verandert continu. Ben jij op zoek naar de beste manier om volledig up-to-date te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied? Volg dan nu Permanent Actueel Duurzaamheid bij Lindenhaeghe. Zo kan jij deze relevante ontwikkelingen meenemen in je adviesgesprekken en nĆ³g meer toegevoegde waarde aan je klanten bieden. 

Inhoud van Permanent Actueel Duurzaamheid

In Permanent Actueel worden alle relevante actualiteiten behandeld waar jij in je dagelijkse beroepspraktijk mee te maken krijgt, denk hierbij aan:

 • Energielabels en bouwnormen;
 • Technische mogelijkheden voor verduurzaming;
 • Isoleren, ventileren en energie opwekken;
 • Financieringsmogelijkheden;
 • Subsidiemogelijkheden vanuit de overheid (het Rijk, de gemeente en de provincie); en
 • Wet- en regelgeving verduurzaming (Trhk en NHG).

Met het lezen van onze maandelijkse kennisupdates borg jij zo dat je je klanten voorziet van een goed onderbouwd Ć©n compleet financieel advies.

Meer informatie
Beste opleider achtergrond

Al 11 jaar de Beste Opleider van Nederland

Lindenhaeghe is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland door Springest en daar zijn we trots op. Wil je weten hoe onze cursisten onze dienstverlening ervaren? Bekijk dan de reviews op Springest.

Veelgestelde vragen

We snappen dat je misschien bepaalde vragen hebt en we willen je graag helpen bij het vinden van de informatie die je nodig hebt. Hier kan je daarom alle antwoorden vinden op de meest gestelde vragen van onze deelnemers.

In 2023 heeft de SEH het keurmerk Financieel Adviseur Duurzaam Wonen geĆÆntroduceerd. Hiermee toon je aan dat jij als adviseur verantwoord financieel advies over verduurzaming geeft. 

Afhankelijk van je situatie gelden er verschillende voorschriften om een erkenning als Financieel Adviseur Duurzaam Wonen bij SEH aan te vragen:

 • Ben je al een Erkend Financieel Adviseur? Als je de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen succesvol afrondt, wordt je erkenning bij de SEH automatisch aangevuld met de titel Financieel Adviseur Duurzaam Wonen. 
 • Wil je graag door de SEH erkend worden als financieel adviseur? Ook dan geldt dat, als je naast de te doorlopen stappen voor erkenning als financieel adviseur de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen volgt, je erkenning bij de SEH automatisch wordt aangevuld met de titel Financieel Adviseur Duurzaam Wonen. 
 • Wil je wel graag een erkenning als Financieel Adviseur Duurzaam Wonen, maar niet erkend worden als Erkend Financieel Adviseur? Ook dat is mogelijk! Het register Adviseur Duurzaam Wonen is namelijk tevens toegankelijk voor niet-erkende adviseurs. De voorwaarden voor toelating tot het register zijn hierbij als volgt: