De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Actieve provisietransparantie

Per 1 juli 2024 wordt actieve provisietransparantie verplicht bij nieuwe schadeverzekeringen voor particulieren. Dit betekent dat je jouw klant vooraf moet informeren over je dienstverlening en de hoogte van de provisie.

Verzekeren
Burgerlijk procesrecht

Wat is actieve provisietransparantie?

Actieve provisietransparantie houdt in dat je proactief de provisies die je ontvangt voor het verkopen, adviseren of bemiddelen van de verzekeringen die je regelt voor je klanten, met hen deelt. Voorheen hoefde je de hoogte van die provisie alleen te delen wanneer je klanten hiernaar vroegen. Het doel hiervan is om klanten beter inzicht te geven in de kosten van financiële producten en diensten. Hieronder valt ook hoe en waarvoor een verzekeringsadviseur betaald wordt.

Deze wetgeving gaat per 1 juli 2024 in. Dit kan er ook voor zorgen dat je klanten vragen hebben, bijvoorbeeld over de werkzaamheden die jij voor hen uitvoert bij het regelen van hun schadeverzekering en wat zij hierin van je kunnen verwachten. Het is dus belangrijk dat jij je hierop voorbereidt.

De E-learning Actieve provisietransparantie

Ben je adviseur op het gebied van schadeverzekeringen voor particulieren en werk je op basis van provisies? In samenwerking met Adfiz hebben we een e-learning ontwikkeld over dit actieve provisietransparantie. In 2 uur tijd ga je dieper in op de wetgeving rondom actieve provisietransparantie, de rekenbox van Adfiz, hoe jij het gesprek met je klanten aangaat en hoe je zelf met de verandering van deze wet omgaat. Je krijgt antwoord op onder andere de volgende vragen:

  • Wat zegt de wet precies over actieve provisietransparantie? 
  • Hoe gebruik je de rekenbox van Adfiz?
  • Hoe ga je het gesprek met je klant aan?

Kortom, met deze e-learning bereid je je voor op de wetgeving die per 1 juli ingaat. 

Ben je lid van Adfiz, dan ontvang je een korting en betaal je slechts € 19,- in plaats van € 59,-. Deze korting verschijnt zodra je inlogt in onze webshop. Kom je in aanmerking voor de korting, maar verschijnt deze niet na het inloggen? Neem dan contact met ons op via support@lindenhaeghe.nl.

Lees meer
Jordi

Bespreek de mogelijkheden voor jouw organisatie

Wil je de e-learning voor al je medewerkers tegelijk afnemen? Neem contact op met Jordi, hij helpt je graag verder!

E-learning Actieve provisietransparantie
€ 59,-
  • vrij van btw
  • all-in tarief

Speciaal aanbod voor leden van Adfiz: de e-learning voor slechts € 19,-.

Samenwerking Adfiz

Je moet de provisie zo vroeg mogelijk in het traject bespreken met je klant en dit kan betekenen dat je nog niet weet wat de premie van de verzekering gaat zijn. Daarom heeft Adfiz de rekenbox, die wordt behandeld in de e-learning, ontwikkeld.

Adfiz geeft daarnaast nog een aantal roadshows over dit onderwerp. Tijdens deze roadshows wordt uitgelegd hoe de rekenbox werkt en hoe je het fijnmazig gemiddelde berekent. Daarnaast wordt verteld hoe je met de nieuwe regels omgaat en de kansen die dit je biedt.