De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Klassikale Opleiding PE Schade Particulier incl. examen

Beoordeeld met een 9,2 op

Wil jij je kennis vergroten met persoonlijke ondersteuning van onze trainers? Meld je dan nu aan voor onze Klassikale Opleiding PE Schade Particulier inclusief examen. Je kan hierbij kiezen uit meer dan 10 locaties door heel Nederland!

€ 359,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Aansluitend op examen
 • Inclusief online studiemateriaal
€ 359,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Aansluitend op examen
 • Inclusief online studiemateriaal

Ben je op zoek naar de beste manier om je optimaal voor te bereiden op het PE-examen Schade Particulier? Dan is onze Klassikale Opleiding PE dé oplossing voor jou. Na de training ben je er helemaal klaar voor. We hebben meer dan 10 centraal gelegen locaties door heel Nederland. Zo kun je altijd bij jou in de buurt terecht.

Opbouw training
De opleidingsdag begint met een interactieve examentraining van een halve dag. Hierin bespreekt de trainer de belangrijkste onderdelen van het examen met je, zodat je de examenstof beter begrijpt. Dit helpt je om het examen vol vertrouwen af te leggen. Je krijgt ook handige tips en tricks die je helpen om het examen extra goed te maken.

Extra plekken: let op examentijd
Vanwege de grote vraag naar klassikale trainingen met aansluitend examen bieden wij tijdens sommige trainingen plaats aan een ruimere groep. Het is niet mogelijk om met de gehele groep tegelijkertijd het examen af te leggen. Daarom zijn er twee examenmomenten ingepland:

Bij trainingen in de ochtend (startend om 08.30 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (12.00 uur). Er is een lunchmogelijkheid ná je examen.
 • Aansluitend examen: tweeënhalf uur na het afronden van de training (13.15 uur). De tussenliggende periode kan je opvullen met de aangeboden lunch, je aantekeningen doornemen etc.

Bij trainingen in de middag (startend om 13.15 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (16.45 uur). Tussen de training en het examen heb je toegang tot de koffie-/energycorner (of wordt er een snack geserveerd).
 • Aansluitend examen: één uur en een kwartier na het afronden van de training (18.00 uur). In de tussenliggende periode heb je toegang tot de faciliteiten van de locatie en kan je je aantekeningen doornemen etc.

Wees er dus van bewust dat je examenmoment kan afwijken, afhankelijk van je inschrijving. Controleer daarom je examentijd bij je inschrijving!

Voorbereiding middels e-learning
Om het maximale uit de training te halen, is het van cruciaal belang dat je onze online voorbereiding (die is inbegrepen bij deze opleiding) volledig hebt afgerond voordat je met de training begint. Tijdens de examentraining wordt de leerstof van de e-learning en het oefenexamen namelijk herhaald en versterkt. Als marktleider bieden wij zo de meest complete en examengerichte voorbereiding met een minimale studiebelasting. Wij willen dat je studiebeleving prettig en effectief is. De afwisseling tussen tekst, illustraties en oefenvragen in de e-learning maakt het leren leuk en helpt je de stof beter te onthouden.

In slechts 3 uur bereiden wij je voor op het PE-examen Schade Particulier met onze interactieve examentraining. Tijdens de training worden het type vragen behandeld die je op het examen kan tegenkomen en deze gaan specifiek over de actuele onderwerpen van Wft Basis en Schade Particulier waarover je getoetst wordt. 

Het PE-examen zelf is opgebouwd uit twee delen: Kennis & Begrip en Vaardigheden & Competenties. Onze trainer zal hier uitgebreid op inzoomen en deelt tijdens de training handige tips en tricks met je die je zullen helpen bij je voorbereiding op het examen. Deze tips voorzien je van nuttige tools om optimaal voorbereid te zijn. Bovendien is er volop ruimte voor vragen, zodat je er zeker van bent dat je alle examenstof goed begrijpt.

Bij ons kan je de Klassikale Opleiding PE Schade Particulier volgen om je slagingskans te vergroten. We hebben een stapsgewijze aanpak ontwikkeld om je optimaal voor te bereiden op het examen. Je start met onze E-learning PE, die je kan vinden in je persoonlijke online leeromgeving. Hierin komen alle PE-actualiteiten van Wft Basis en Schade Particulier een voor een aan bod en kan je je kennis testen met behulp van oefenvragen. Onze deelnemers zijn zeer tevreden over deze methode, vooral omdat je ook feedback krijgt op je antwoorden. Daarnaast kan je onbeperkt oefenen met Slim Leren.

Onze opleiding biedt twaalf maanden lang toegang tot de leeromgeving, zodat je op je eigen tempo kan leren en de lesstof zo vaak kan herhalen als je wil. Als je vragen hebt over het studiemateriaal, kan je altijd contact opnemen met onze inhoudsdeskundigen via de leeromgeving. En om te zien of je de examenstof goed begrijpt, kan je één representatief oefenexamen maken.

Het Examen PE Adviseur Schade Particulier maakt integraal onderdeel uit van de Klassikale Opleiding PE. Het examen wordt aansluitend op de examentraining afgenomen. Je hebt 60 minuten de tijd om de 23 vragen te beantwoorden. Er zijn 15 vragen op het onderdeel Kennis en Begrip en 8 vragen op het onderdeel Vaardigheden en Competenties.  

In je Agenda in het Lindenhaeghe Dashboard vind je direct na afloop van het examen je examenresultaat en het behaalde percentage per onderdeel. Mocht je gezakt zijn, kan je eenvoudig zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) je je het beste nog extra kan verdiepen.

Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Je ontvangt na circa 6 weken het certificaat PE Schade Particulier. Hiermee voldoe je aan je PE-verplichting voor de periode april 2022 - april 2025 én ben je adviesbevoegd t/m 31 maart 2028.

Onze examentraining is een uitstekend hulpmiddel, maar misschien wil je op een ander moment examen doen of op een andere examenlocatie? Geen probleem, wij bieden ook een digitale variant van onze examentraining in onze Virtual Classroom. Hiermee kan je profiteren van dezelfde voordelen als bij onze fysieke examentraining, maar dan online. Meer informatie kan je vinden op onze website.

Wat krijg ik bij deze opleiding?
 • Examentraining van 3 uur vol interactie tussen jou, je trainer en je medecursisten
 • Aansluitend het PE-examen Schade Particulier afleggen
 • Optimale voorbereiding met onze E-learning PE incl. te downloaden syllabus
 • Onbeperkt oefenen met Slim Leren
 • Representatief digitaal oefenexamen
8,0
Gebaseerd op 2 ervaringen.

In het kort worden nog even de belangrijkste onderdelen van het examen doorgenomen. Heel nuttig, ook om je zelfvertrouwen te geven. Met misschien wel de belangrijke heel goed lezen en zeker geen aannames doen.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Inclusief arrangementskosten

Inclusief catering op locatie

Studie- en oefenmaterialen

Alle benodigde materialen staan direct voor je klaar

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze Klassikale Opleiding PE Schade Particulier incl. examen? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

Bij deze opleiding ontvang je een uitgebreid digitaal studiepakket en een interactieve klassikale examentraining van een halve dag. In de middag leg je het PE-examen Schade Particulier op dezelfde locatie af. 

Het complete opleidingspakket bestaat zo uit:

 • Interactieve examentraining: Een training van 3 uur, waarin je samen met jouw trainer en je medecursisten de belangrijkste onderwerpen behandelt en examentips ontvangt.
 • Aansluitend Examen PE Schade Particulier: Na de training, wanneer de stof nog vers in je hoofd zit, leg je het examen af op dezelfde locatie. Het is niet mogelijk om het examen op een andere datum in te plannen. 
 • E-learning PE Schade Particulier: De volledige lesstof aangevuld met examengerichte oefenvragen, zodat je goed voorbereid de examentraining ingaat.
 • Slim Leren: Het onbeperkt herhalen van de oefenvragen die in de e-learning voorkomen.
 • 1 oefenexamen: Een oefenexamen die qua opbouw en onderdelen representatief is aan het landelijk PE-examen.

De examentraining duurt 3 uur. Daarna heb je pauze en in de middag vangt het examen aan waar je maximaal 60 minuten de tijd hebt. 

Voorafgaand aan de examentraining bereid je je op het PE-examen Schade Particulier voor door middel van de e-learning, die een studiebelasting van 11 uur heeft (inbegrepen bij deze opleiding). Je kan zo met slechts 5 tot 6 uur per week de volledige e-learning al in 2 weken doorlopen!

Je legt aansluitend op de examentraining, dezelfde middag, je examen op dezelfde locatie af. Dit maakt dat de kennis nog vers in je geheugen zit en je daardoor vol zelfvertrouwen optimaal kan scoren op het examen. Jouw kortste route naar succes bestaat zo uit:

 1. Optimale voorbereiding door middel van onze examengerichte E-learning PE Schade Particulier.
 2. Interactieve examentraining waarbij er volop ruimte is om vragen te stellen.
 3. Aansluitend op examen (het examen is inbegrepen bij deze opleiding).


Als marktleider in het opleiden van financieel professionals ondersteunt Lindenhaeghe dagelijks 80.000 financieel dienstverleners bij het behouden van hun vakbekwaamheid. Door onze uitgebreide kennis en ervaring hebben we verschillende succesformules ontwikkeld waarmee jij volledig Wft- en PE-proof blijft. Hierdoor kunnen we onze deelnemers de beste examenvoorbereiding bieden, met een lage studiebelasting en hoge slagingspercentages.

Bij deze opleiding is het mogelijk om ons Geprinte Studieboek PE Schade Particulier bij te bestellen. Dit doe je eenvoudig door, nadat je de Klassikale Opleiding PE in je winkelmandje hebt gestopt, tijdens het bestelproces ook het geprinte studieboek in je winkelmandje te stoppen. 

Let op: dit studieboek is niet los beschikbaar, maar alleen in combinatie met een opleiding te bestellen. 

Waarom Lindenhaeghe?