De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Permanent Actueel IDD Schade

Op zoek naar de beste manier om als feitelijk leidinggevende te voldoen aan de vakbekwaamheidseisen van IDD? Start dan direct met Permanent Actueel IDD Schade bij Lindenhaeghe. Zo blijf je volledig op de hoogte van de relevante actualiteiten binnen je vakgebied én ben je continu aantoonbaar vakbekwaam!

€ 289,-
 • per jaar
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Voldoet aan de IDD-vakbekwaamheidseis van 15 uur
 • Waar en wanneer je wil
 • Toegankelijk via elk device
€ 289,-
 • per jaar
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Voldoet aan de IDD-vakbekwaamheidseis van 15 uur
 • Waar en wanneer je wil
 • Toegankelijk via elk device

Als feitelijk leidinggevende van medewerkers met klantcontact moet je vanuit Europese wet- en regelgeving 15 uur scholing volgen. Dit is vastgelegd in de  'Insurance Distribution Directive' (IDD). Bij Lindenhaeghe voldoe je hieraan door Permanent Actueel IDD Leven te volgen. Met het bijbehorende PA-certificaat toon jij vervolgens aan dat je volledig voldoet aan de geldende vakbekwaamheidseisen vanuit de IDD.

Met de inwerkingtreding van de 'Insurance Distribution Directive' gelden er voor jou als feitelijk leidinggevende van de klantcontactmedewerkers vakbekwaamheidsverplichtingen. Het doel van de IDD is om de bescherming van de klant te verbeteren, de interne markt voor financiële diensten te bevorderen en de sancties bij overtredingen te harmoniseren. Per jaar moet je hiervoor als feitelijk leidinggevende 15 uur aan permanente educatie volgen. 

Wil jij laagdrempelig voldoen aan de geldende PA-eisen van IDD? Kies dan voor Permanent Actueel IDD Leven van Lindenhaeghe! Zodra er relevante ontwikkelingen zijn, ontvang je er direct een kort kennisartikel over in je persoonlijke online leeromgeving. Zo ondersteunen wij jou volledig in de borging van je vakbekwaamheid. 

In PA IDD Schade komen alle relevante ontwikkelingen aan bod die je medewerkers raken, waaronder:

 • Schadeverzekeringsovereenkomsten;
 • Mededelingsplicht;
 • Bezitsverzekeringen;
 • Vermogen beschermende verzekeringen;
 • Zorgverzekeringen; en
 • Ongevallenverzekeringen.

Daarnaast voegen wij regelmatig content toe op het gebied van schadeverzekeringen die specifiek voor jou als feitelijk leidinggevende relevant is.

De deskundige vakredactie van Lindenhaeghe scant dagelijks het nieuws en selecteert alle relevante ontwikkelingen. Zo kan jij je focussen op je team, terwijl wij ervoor zorgen dat je alleen berichten ontvangt die volledig zijn toegespitst op jouw functie. Elke actualiteit wordt samengevat in een kort artikel. De inhoud is zo altijd to-the-point en wordt voorzien van praktische tips en relevante achtergrondinformatie.

Deze PA-artikelen worden voor jou klaargezet in je persoonlijke online leeromgeving. Via het bijbehorende klantdashboard is voor jou in één oogopslag inzichtelijk hoeveel artikelen je nog open hebt staan en wat je dus moet doen om weer volledig actueel te zijn. 

Met een studiebelasting van slechts 15 uur per jaar voldoe jij zo volledig aan je vakbekwaamheidsverplichting. Je ontvangt hiervoor een IDD-vakbekwaamheidscertificaat, nadat je 15 uur aan artikelen over Permanent Actueel IDD Schade hebt gevolgd.

Wat krijg ik bij Permanent Actueel?
 • Continue awareness met korte PA-updates
 • Praktische tips en achtergrondinfo
 • Overzichtelijk dashboard waarop je in één oogopslag ziet waar je staat
 • De PA-app van Lindenhaeghe
9,2

Beste opleider van Nederland

Lindenhaeghe is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Inclusief PA-app

Waar en wanneer je wil up-to-date

Persoonlijke leeromgeving

24/7 toegankelijk via elk device

Abonnement van 12 maanden

Toegang vanaf 1 jan. t/m 31 dec. van een kalenderjaar

Waarom Lindenhaeghe?

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je misschien vragen hebt over onze diensten of producten. Hier kan je daarom terecht voor de antwoorden op de meest voorkomende vragen van onze deelnemers.

Continu en waar je maar wil up-to-date. Onze online leeromgeving is 24/7 en vanaf ieder device toegankelijk. Zo heb jij de nieuwste PA-artikelen altijd direct tot je beschikking en kan je deze lezen wanneer dit jou het beste uitkomt. 

Zodra er een nieuw artikel voor je klaarstaat, ontvang jij hiervan een notificatie via de PA-app. Stel een persoonlijke pincode in en krijg nog laagdrempeliger toegang tot je PA-artikelen. Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen én nog gemakkelijker Permanent Actueel.

PA-app AppStore  PA-app PlayStore

 1. Ga direct naar de App Store of Google Play Store door op een van de onderstaande buttons te klikken. Zo kan je de PA-app direct downloaden.
 2. Open de app en log in met je inloggegevens van je Lindenhaeghe-account.
 3. Stel ook gelijk een persoonlijke pincode in, zodat je voortaan nóg gemakkelijker kan inloggen.
 4. Klik op een openstaand artikel in de app om direct te starten met lezen en het beantwoorden van de bijbehorende vragen.
 5. Vanaf nu ontvang je direct een notificatie zodra er een nieuw artikel voor je klaarstaat.

PA-app AppStore     PA-app PlayStore

In de 'Insurance Distribution Directive' (IDD) staat dat feitelijk leidinggevenden hun opgedane kennis actueel moeten houden. Er geldt geen diplomaplicht voor deze feitelijk leidinggevenden, tenzij zij ook financieel klantadvies geven. Het gaat dus om een gedeeltelijke open norm, waarbij je als feitelijk leidinggevende zelf kan bepalen op welke wijze je op de hoogte blijft van de laatste actuele ontwikkelingen. Wel moet de organisatie waarbij jij werkzaam bent kunnen aantonen dat je aan de gestelde IDD-verplichting hebt voldaan. 

Om aan de gestelde PA-vereiste te voldoen, moet je als feitelijk leidinggevende minimaal 15 uur per jaar aan permanente educatie volgen op het gebied van schadeverzekeringen. Met alleen PA Wft behaal je deze benodigde uren niet. Vandaar dat wij bij Lindenhaeghe een speciaal Permanent Actueel-functieprofiel voor jou hebben ontwikkeld, waarmee jij als feitelijk leidinggevende alsnog laagdrempelig aan de gestelde vakbekwaamheidseisen kan voldoen. 

Nu je Permanent Actueel IDD Schade hebt aangeschaft, wil je natuurlijk gelijk aan de slag. Om dit mogelijk te maken, wordt jouw bestelling direct verwerkt nadat je het bestelproces hebt afgerond en klaargezet in je persoonlijke online leeromgeving.

Heb je al een account bij Lindenhaeghe? Dan wordt PA IDD Schade direct gekoppeld aan je bestaande persoonlijke leeromgeving.