De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Permanent Actueel IDD Leven

Ben jij als feitelijk leidinggevende op zoek naar de beste manier om te voldoen aan de vakbekwaamheidseisen van IDD? Volg dan nu Permanent Actueel IDD Leven bij Lindenhaeghe en blijf volledig op de hoogte van de relevante actualiteiten binnen je vakgebied. Zo ben jij continu aantoonbaar vakbekwaam!

€ 289,-
 • per jaar
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Voldoet aan de IDD-vakbekwaamheidseis van 15 uur
 • Waar en wanneer je wil
 • Toegankelijk via elk device
€ 289,-
 • per jaar
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Voldoet aan de IDD-vakbekwaamheidseis van 15 uur
 • Waar en wanneer je wil
 • Toegankelijk via elk device

Als feitelijk leidinggevende van klantcontactmedewerkers moet je vanuit Europese wet- en regelgeving 15 uur scholing volgen. Dit is vastgelegd in de 'Insurance Distribution Directive' (IDD). Bij Lindenhaeghe kan je hieraan voldoen door Permanent Actueel IDD Leven te volgen. Met het bijbehorende PA-certificaat toon jij vervolgens aan dat je volledig voldoet aan de geldende IDD-vakbekwaamheidseisen.

Met de inwerkingtreding van de 'Insurance Distribution Directive' gelden er vakbekwaamheidsverplichtingen voor feitelijk leidinggevenden van medewerkers met klantcontact. Het doel is om de bescherming van de klant te verbeteren, de interne markt voor financiële diensten te bevorderen en de sancties bij overtredingen te harmoniseren. Hiervoor moet je als feitelijk leidinggevende 15 uur per jaar aan permanente educatie besteden. 

Kies voor Permanent Actueel IDD Leven van Lindenhaeghe om laagdrempelig te voldoen aan de geldende IDD-vereisten. Met Permanent Actueel ontvang je namelijk korte kennisartikelen in je persoonlijke online leeromgeving, zodra er relevante ontwikkelingen zijn. Zo ondersteunen wij jou volledig in de borging van je vakbekwaamheid. 

In PA IDD Leven worden alle relevante actualiteiten behandeld die je medewerkers raken, denk hierbij aan:

 • Levensverzekeringsovereenkomsten;
 • Medische acceptatie;
 • Fiscaal kader toekomstvoorzieningen;
 • Kapitaalverzekeringen;
 • Lijfrenteverzekeringen; en
 • Verzekeringen met een beleggingscomponent.

Daarnaast ontvang je content die specifiek op het gebied van levensverzekeringen voor jou als feitelijk leidinggevende relevant is.

Onze deskundige vakredactie scant en selecteert voor jou al het relevante nieuws. Zo bespaar jij kostbare tijd en zorgen wij ervoor dat je alleen berichten ontvangt die volledig zijn toegespitst op jouw functie. De actualiteiten worden samengevat in korte artikelen, zodat de inhoud to-the-point is. Uiteraard ontvang je ook praktische tips en word je voorzien van relevante achtergrondinformatie.

Deze PA-artikelen worden voor jou in je persoonlijke online leeromgeving klaargezet. Nadat je bent ingelogd met je Lindenhaeghe-account is via het klantdashboard voor jou in één oogopslag inzichtelijk hoeveel artikelen je nog open hebt staan en wat je dus moet doen om weer volledig actueel te zijn. 

Met een studiebelasting van slechts 15 uur per jaar voldoe jij zo volledig aan je vakbekwaamheidsverplichting. Nadat je 15 uur aan artikelen over Permanent Actueel IDD Leven hebt gevolgd, ontvang je een IDD-vakbekwaamheidscertificaat.

Wat krijg ik bij Permanent Actueel?
 • Continue awareness met korte PA-updates
 • Praktische tips en achtergrondinformatie
 • Overzichtelijk dashboard waarop je in één oogopslag ziet waar je staat
 • De PA-app van Lindenhaeghe
9,2

Beste opleider van Nederland

Lindenhaeghe is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Inclusief PA-app

Waar en wanneer je wil up-to-date

Persoonlijke leeromgeving

24/7 toegankelijk via elk device

Abonnement van 12 maanden

Toegang vanaf 1 jan. t/m 31 dec. van een kalenderjaar

Waarom Lindenhaeghe?

Veelgestelde vragen

We snappen dat je misschien vragen hebt over onze diensten of producten. Hier kan je daarom terecht voor de antwoorden op de meest voorkomende vragen van onze deelnemers.

Met Permanent Actueel van Lindenhaeghe blijf je continu en waar je maar wil up-to-date. Onze online leeromgeving is 24/7 en vanaf ieder device toegankelijk. Zo kan je altijd de nieuwste PA-artikelen lezen op het moment dat jou het beste uitkomt. 

Je ontvangt via onze PA-app een notificatie zodra er een nieuw artikel voor je klaarstaat. Stel een persoonlijke pincode in om eenvoudiger toegang te krijgen tot deze artikelen. Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen en ben je nóg gemakkelijker Permanent Actueel.

PA-app AppStore  PA-app PlayStore

 1. Via onderstaande buttons ga je direct naar de App Store of Google Play Store en kan je de PA-app gemakkelijk downloaden.
 2. Open vervolgens de app en log in met je Lindenhaeghe-account.
 3. Stel een persoonlijke pincode in, zodat je voortaan nóg gemakkelijker kan inloggen.
 4. Klik op een openstaand artikel in de app om deze te lezen en de bijbehorende vragen te beantwoorden.
 5. Je bent weer volledig permanent actueel. Vanaf nu ontvang je een notificatie zodra er een nieuw artikel voor je klaarstaat.

PA-app AppStore     PA-app PlayStore

De 'Insurance Distribution Directive' (IDD) stelt dat feitelijk leidinggevenden de opgedane kennis actueel moeten houden. Er is geen sprake van een diplomaplicht voor deze feitelijk leidinggevenden, tenzij zij ook klantgesprekken voeren waarin zij financieel advies uitbrengen. Het gaat dus om een gedeeltelijke open norm, waarbij je als feitelijk leidinggevende zelf kan bepalen op welke wijze je op de hoogte blijft van de laatste actuele ontwikkelingen. Wel moet de organisatie waarbij jij werkzaam bent kunnen aantonen dat je aan de gestelde IDD-verplichting hebt voldaan. 

Hierbij wordt voorgeschreven dat je als feitelijk leidinggevende minimaal 15 uur per jaar aan permanente educatie volgt op het gebied van levens-/beleggingsverzekeringen. Met alleen PA Wft behaal je het aantal benodigde uren niet. Vandaar dat Lindenhaeghe een speciaal Permanent Actueel-functieprofiel heeft ontwikkeld voor feitelijk leidinggevenden, waarmee jij alsnog laagdrempelig aan de gestelde vakbekwaamheidseisen kan voldoen. 

Nu je Permanent Actueel IDD Leven hebt aangeschaft, wil je natuurlijk gelijk aan de slag. Om dit mogelijk te maken, wordt jouw bestelling direct verwerkt nadat je het bestelproces hebt afgerond en klaargezet in je persoonlijke online leeromgeving. 

Heb je al een account bij Lindenhaeghe? Dan wordt PA IDD Leven direct gekoppeld aan je bestaande persoonlijke leeromgeving, zodat jij laagdrempelig toegang hebt tot al je opleidingsmateriaal.