De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Veelgestelde vragen

Heb jij vragen over diploma's en certificaten? Dan is de kans groot dat wij deze al beantwoord hebben. Lees hieronder de antwoorden op onze veelgestelde vragen.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan gerust contact met ons op via 010 - 760 11 00 of support@lindenhaeghe.nl.

Diploma's en certificaten

Zodra je het Wft- of PE-examen met succes hebt afgerond, ontvang je jouw fysieke diploma of certificaat binnen circa 6 weken.

Na het behalen van jouw certificering stuurt Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) jouw diploma of certificaat binnen 5 weken naar ons toe. Zodra wij jouw certificering ontvangen, scannen we deze in en voegen we een digitale kopie toe aan jouw diplomadossier. Op deze manier heb je al jouw Wft- en PE-certificeringen online op één plek! Het fysieke document wordt vervolgens per post naar je verzonden.

Indien je binnen deze circa 6 weken aan een organisatie of instantie dient aan te tonen dat je het certificaat of diploma behaald hebt, kun je binnen 48 uur na de examenuitslag een uittreksel downloaden uit Mijn Wft van DUO.

Wft- of PE-certificering
Sinds eind 2021 worden de persoonsgegevens op jouw Wft- of PE-certificering rechtstreeks opgehaald uit de Basisregistratie Personen (BRP) van jouw gemeente. In het geval dat je alleen bekend bent onder je geboortenaam in de BRP, wordt alleen je geboortenaam vermeld op het certificaat en niet je partnernaam. Dit heeft echter geen invloed op de rechtsgeldigheid van je certificering, omdat je ook onder je geboortenaam bekend bent in de BRP.

Als er sprake is van foutieve gegevens op het certificaat, dien je in eerste instantie contact op te nemen met de gemeente om de gegevens te laten aanpassen. Vervolgens kun je via Mijn Wft van DUO een nieuw uittreksel downloaden of kunnen wij een herprint voor je aanvragen.

Certificaat van deelname bij opleiding of training
Indien er onjuiste gegevens staan vermeld op jouw digitale of fysieke certificaat van deelname na het volgen van een opleiding of training, stuur dan een e-mail naar support@lindenhaeghe.nl. Geef duidelijk aan welke gegevens incorrect zijn en welke gegevens hiervoor in de plaats moeten komen. Wij zullen ervoor zorgen dat deze gegevens worden aangepast en voorzien jou van een nieuw certificaat.

Als je jouw Wft- of PE-certificaat of diploma bent kwijtgeraakt, kun je eenvoudig een digitaal uittreksel verkrijgen via Mijn Wft van DUO. Dit uittreksel is een officieel document en heeft dezelfde waarde als het originele papieren certificaat of diploma. Je kunt het gemakkelijk downloaden vanaf elk apparaat.

Ga je binnenkort op examen? Goed nieuws, binnen 48 uur na het afleggen van je examen wordt het uittreksel zichtbaar in Mijn Wft en kun je het direct downloaden, ongeacht het apparaat dat je gebruikt.

De periode vermeld op het PE-certificaat geeft aan binnen welke PE-periode je het examen hebt afgelegd. Als je het PE-examen in de PE-periode 1 april 2022 - 31 maart 2025 hebt behaald, betekent dit dat je adviesbevoegdheid is verlengd tot en met 31 maart 2028. Indien je ook na 31 maart 2028 adviesbevoegd wenst te blijven, zul je in de volgende PE periode die loopt van 1 april 2025 - 31 maart 2028 opnieuw PE-examen moeten afleggen.

Behaal je met het examen een losse module, dan ontvang je een modulecertificaat. Behaal je met het examen een module en daarmee ook een beroepskwalificatie, dan ontvang je alléén het diploma van de beroepskwalificatie.

Stel, je hebt Wft Basis en Wft Hypothecair Krediet al behaald. Je behaalt nu het examen voor Wft Vermogen en daarmee ook meteen de beroepskwalificatie Hypothecair Krediet. DUO geeft dan alleen het adviseursdiploma Hypothecair Krediet uit en geen los modulecertificaat voor Vermogen.

Het diplomadossier is een soort digitale opslagplaats waar al je behaalde Wft-diploma's worden bewaard. Als je nog geen diploma's hebt toegevoegd, kun je zelf de Wft-diploma's die je in het verleden hebt gehaald, uploaden. Je vindt deze op de website van DUO, www.mijnwft.nl.  In de toekomst worden de diploma's die je behaalt via Lindenhaeghe Examens automatisch aan je dossier toegevoegd. Op basis van je functie-eisen laten we je weten welke examens je nog moet halen, en deze informatie wordt weergegeven als to-do’s die je nog moet doen.

Als je alle to-do’s hebt voltooid, krijg je een melding in de widget dat jouw dossier op orde is.