De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wat kun je van de opleidingsdagen verwachten?

De opleiding is opgesplitst in twee onderdelen: een e-learning en de klassikale opleidingsdagen die je op een locatie naar keuze volgt. De e-learning focust zich op de theorie en deze volg je ter voorbereiding op de opleidingsdagen. Tijdens de opleidingsdagen zelf ga je vooral praktijkgericht aan de slag met casuïstiek. 

Tot slot besteden we - als enige opleider in Nederland - veel tijd aan de professionele ontwikkeling van jou als cursist. Het beroep van financieel zorgverlener is namelijk niet iets dat je zomaar even leert. Hiervoor moet je goed weten wie jij bent en waar je voor staat zodat je jouw cliënten ook echt kunt bieden wat zij nodig hebben.

Onze topdocenten

Onze trainer Babette

Babette

Wat kunnen de cursisten van jou als docent verwachten?
"De cursisten krijgen van mij een observerend oog en een luisterend oor voor wat betreft hun totale ontwikkeling. Ook krijgen zij alle ruimte om te onderzoeken, ontdekken, nuanceren, discussiëren en feedback te krijgen, geven en verwerken. Omdat ik het belangrijk vind dat iedere cliënt een goede zorgverlener krijgt, zet ik de cursisten letterlijk aan het werk. Alleen en met elkaar, zodat zij van én met elkaar leren en oefenen. Tenslotte breng ik bijna 30 jaar praktijkervaring mee waarvan zij kunnen profiteren."

Welke tip wil je aan de cursisten meegeven?
"Kijk verder dan je neus lang is. Onderzoek, weeg af en durf te beslissen. Niet alleen tijdens deze opleiding, maar ook in het dagelijks leven. En helemaal straks in je praktijk als zorgverlener. Niets is zo zwart-wit als het op het eerste gezicht lijkt."

Trainer_foto_Marko.png

Marko

Hoe heb jij je voorbereid op de opleidingsdagen?
"Ik kijk altijd naar zaken die mij op dit moment bezighouden vanuit mijn eigen kantoor. Gecombineerd met de actualiteiten rondom armoedebestrijding. Mijn ervaring is dat de cursisten altijd op zoek zijn naar de verbinding tussen de theorie en de praktijk. Wanneer ik tijdens de opleidingsdagen daar duidelijke en actuele voorbeelden in aan kan dragen, borg je de opgedane kennis."

Wat is jouw motto als beschermingsbewindvoerder?
"Verstand van zaken en gevoel voor mensen. Je moet beide hebben om een topbewindvoerder te kunnen zijn."

Foto trainers HFZ_Claudia_Klokkemeijer

Claudia

Waar krijg jij als docent de meeste energie van?
"Ik krijg de meeste energie van het delen van kennis en het overdragen van de dagelijkse praktijk zodat het echt gaat leven voor de cursisten."

Met de kennis die je nu hebt, welk advies zou jij aan jezelf als beginnend beschermingsbewindvoerder geven?
"Zorg ervoor dat je niet in de valkuil trapt van alles naar je toetrekken en het zelf even snel willen doen. Probeer je cliënt zelf aan het werk te zetten. Daar leert hij het meeste van."