De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Extra PA-modules instellen

Wanneer je Permanent Actueel Wft bent via Hoffelijk krijg je alle content, ook artikelen die niet verplicht zijn voor jouw functie. Wil je deze artikelen ook actief volgen? Dan kan je deze module(s) toevoegen aan je PA-profiel. We leggen graag uit hoe je dit doet.

CDFD kandidatenbrochure Bijzondere Examens

Volg je Permanent Actueel op basis van je functieprofiel? Dan kan je zelf instellen welke artikelen je, naast de voor jouw functie verplichte artikelen, actief wil volgen. Daar is het onderdeel ‘Zelf gekozen’ in de leeromgeving voor bedoeld. Is jouw Permanent Actueel-profiel ingesteld door je werkgever? De door jou gekozen extra modules hebben geen invloed op de voortgangsrapportage die jouw werkgever ontvangt.

Je Permanent Actueel-artikelen zijn onderverdeeld in:

  • Verplicht voor je functie
  • Gewenst
  • Zelf gekozen
  • Overig

Alleen de onderdelen die relevant zijn voor jou, zie je ook daadwerkelijk in je leeromgeving.

 

Verschil tussen ‘Gewenst’ en ‘Zelf gekozen’
Naast 'Zelf gekozen' kan je ook het onderdeel ‘Gewenst’ terugvinden in je leeromgeving. Voor gewenste artikelen geldt dat het belangrijk is om hiervan op de hoogte te zijn, maar dat het nog niet verplicht is om het artikel te lezen. Een voorbeeld hiervan is de bekendmaking van een nieuw wetsvoorstel dat mogelijk nog verandert.

 

Gemakkelijk je Permanent Actueel-profiel aanpassen

Het instellen of wijzigen van je Permanent Actueel-profiel doe je gemakkelijk via je leeromgeving. In het menu ga je naar ‘Activiteiten’, waar je rechts bovenin (op desktop) een blauw vlak met ‘Mijn PA-profiel’ ziet. Lees bij de kopjes hieronder wat je kan aanpassen in je profiel. Dit verschilt namelijk als je functieprofiel door je werkgever is vastgesteld of wanneer je hier vrije keuze in hebt.

PA profiel instellen

Voorbeeld:
Je hebt het Wft-certificaat Basis en de Wft-diploma’s Schade Particulier, Schade Zakelijk en Inkomen. Voor je functie is het Wft-diploma Inkomen geen vereiste, maar je wil er wel graag van op de hoogte worden gehouden. Wanneer je dit invult in ‘Mijn PA-profiel’ zie je de PA-artikelen over Inkomen voortaan onder ‘Zelf gekozen’ staan en weet je zeker dat je geen belangrijke berichten mist.

De artikelen van de Wft-modules Basis, Schade Particulier en Schade Zakelijk staan onder ‘Verplicht voor je functie’.

Vastgesteld functieprofiel door je werkgever
Wanneer je op ‘Mijn PA-profiel’ klikt, kom je op een scherm met een overzicht van de modules die je werkgever voor je heeft vastgesteld. Aangezien dit is afgestemd met je werkgever, kan je in dit geval alleen extra Wft-modules toevoegen.

Dit doe je door naar ‘Extra modules kiezen’ te gaan. Je komt dan op het scherm ‘Meld je aan voor extra Wft-modules’. Hier vink je aan welke modules je ‘extra’ wil toevoegen. Vervolgens klik je op ‘Wijzigingen opslaan’ om je keuze te bevestigen. Vanaf nu ontvang je de artikelen van de extra Wft-modules die je hebt geselecteerd onder ‘Zelf gekozen’.

 

Zelf je functieprofiel kiezen
Wanneer je volledig zelf je functieprofiel kan instellen en je op ‘Mijn PA-profiel’ klikt, kom je direct bij het scherm ‘Kies Wft-modules’. Op deze pagina kan je bij alle Wft-modules aangeven of je de Permanent Actueel-artikelen als ‘Verplicht’, ‘Extra’ of helemaal niet wil ontvangen. Zodra je je profiel naar wens hebt ingevuld, klik je op ‘Wijzigingen opslaan’ om je nieuwe profiel te bevestigen. Bij je ‘Activiteiten’ staan de Wft-modules die je als ‘Verplicht’ hebt gekozen voortaan onder ‘Verplicht en de extra Wft-modules onder ‘Zelf gekozen’. Ga gelijk naar je leeromgeving en stel dit in voor jouw profiel.