De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE CFP Complexe jaarrekeningen en bedrijfsovernames

Ben jij geïnteresseerd in het actief adviseren van ondernemers in privé en daarbij te maken krijgen met bedrijfsovernames en complexe structuren? Volg dan de PE CFP Complexe jaarrekeningen en bedrijfsovernames. Na afronding van de training heb je 6 PE CFP-punten op het onderdeel Praktijktoepassing behaald.

€ 389,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Eendaagse training
 • Op locatie & in de Virtual Classroom
 • 6 PT (CFP)-, 6 B (SEH)- & 6 niet fiscaal (RB)-punten
€ 389,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Eendaagse training
 • Op locatie & in de Virtual Classroom
 • 6 PT (CFP)-, 6 B (SEH)- & 6 niet fiscaal (RB)-punten

Uit de cijfers van een onderneming is veel informatie te halen voor een financieel planner of private banker. Wanneer je de jaarrekening inclusief de organisatiestructuur goed doorziet en analyseert liggen er voor de ondernemer wellicht wel kansen op het gebied van financiering of financiële planning. Daarnaast vinden er de laatste tijd veel bedrijfsovernames plaats en is het onderwerp excessief lenen ook iets dat bij veel ondernemers speelt.  

Daarom gaan we in deze training aan de slag met het analyseren van jaarrekeningen, ook in geval van complexe structuren. Dat wil zeggen een ondernemer (alleen danwel samen met een andere ondernemer) die meerdere BV’s, (minderheids-)deelnemingen heeft en waarin onderling veel geldstromen lopen. Daarin komt ook het onderwerp excessief lenen aan bod en we gaan aan de slag met begrippen rondom het onderwerp bedrijfsovername.  

Belangrijke onderdelen die aan bod komen zijn; consolidatie, analyse van het eigen vermogen, analyse van deelnemingen, onderhanden werk en voorzieningen. 

Na dit alles leer je om een goed onderbouwd oordeel te geven over de financiële situatie van de onderneming en hierop te acteren als FFP ‘er. 

 

Financieel planners krijgen vaak te maken met klanten die (net) hun bedrijf hebben verkocht. Het kan je daarom helpen in gesprek met je klant om kennis te hebben over de begrippen die van belang zijn bij een bedrijfsovername. Daarnaast komt het vaak voor dat een ondernemer een complexe structuur heeft met diverse BV’s. Om deze klanten goed te kunnen helpen is het relevant de jaarrekening(en) goed te kunnen analyseren. Ook is het relevant om te weten wat er in de structuur wijzigt na een bedrijfsovername. Deze 2 thema’s staan deze dag centraal.  

Met betrekking tot de bedrijfsovernames krijgen de deelnemers tijdens deze dag een inkijkje in de waardering, het proces, de fiscale en juridische aspecten en gangbare afspraken die nog gelden na afloop van de verkoop (op hoofdlijnen). 

Op het gebied van jaarrekeningen analyseren gaan we aan de hand van praktijkvoorbeelden aan de slag met inzicht in de organisatiestructuur en geld- en financieringsstromen tussen de onderlinge BV’s en de DGA. Op het gebied van leningen en RC-verhoudingen met de DGA komt ook het onderwerp excessief lenen aan bod en de mogelijke (financierings)oplossingen hiervoor. Vervolgens gaan we de balansposten analyseren waarbij aandacht wordt besteed aan de waardering van activa en bijzondere balansposten.  

Deze training is bedoeld voor financieel adviseurs en financieel planners die actief ondernemers in privé adviseren en daarbij te maken krijgen met bedrijfsovernames en complexe structuren.  

Na de training weet je hoe je jaarrekeningen in een complexe structuur goed kunt analyseren, weet je wat de risico’s zijn van excessief lenen en de mogelijkheden en ken je de belangrijkste begrippen omtrent bedrijfsovernames die relevant zijn voor een FFP’er.   

Wat krijg ik bij deze training?
 • Praktijkgerichte training
 • Handige naslagwerken die je kan downloaden
 • Alle ruimte voor interactie tussen jou, je trainer en je medecursisten
 • Persoonlijke leeromgeving
 • Deelnamecertificaat

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Inclusief registratie van je PE CFP-punten

Wij voldoen de afdracht aan FFP

Inclusief arrangementskosten

Inclusief catering en lunch op locatie

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Waarom Lindenhaeghe?