De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE SEH Betaalbaarheid versus haalbaarheid

Wanneer klanten hun droomhuis vinden staat vanaf dat moment alles in het teken van het kopen van de woning. Van jou als hypotheekadviseur wordt verwacht dat je in kaart brengt of dit haalbaar is, maar is de woning ook echt betaalbaar voor je klant? We gaan hierop in tijdens de eendaagse training PE SEH Betaalbaarheid versus haalbaarheid.

€ 235,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Eendaagse training
 • Op locatie & in de Virtual Classroom
 • 6 PE SEH-punten (categorie A)
€ 235,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Eendaagse training
 • Op locatie & in de Virtual Classroom
 • 6 PE SEH-punten (categorie A)

Tijdens het vernieuwde en interactieve PE SEH-programma Betaalbaarheid versus haalbaarheid gaan we aan de slag met wat er daadwerkelijk in de portemonnee van je klant zit. Vaak is de aanleiding om bij jou als adviseur aan te kloppen het kopen van een nieuwe woning. Dan is het natuurlijk fijn als dit haalbaar (GHF) blijkt te zijn, maar is de nieuwe woning ook betaalbaar?

Hoe ziet het bestedingspatroon van je klant eruit? Met welke lastenstijging krijgen zij te maken, denk hierbij bijvoorbeeld aan eigendomslasten, verzekeringen, reserveringsuitgaven en andere variabelen? Hoe ziet het huidige bestedingspatroon eruit? Past de nieuwe woonlast dan? Of zijn de klanten bereid bepaalde besparingen te doen? Welk effect heeft het kopen van een woning bijvoorbeeld op toeslagen die de klant krijgt? Al deze vragen worden behandeld tijdens deze training.

Na de training ben jij als adviseur nóg beter in staat het goede gesprek met je klant te voeren over de nieuwe financiële situatie. Niet alleen wanneer het goed gaat, maar juist ook wanneer zij te maken krijgen met tegenslagen.

Tijdens de training gaan we uitgebreid in op het verschil tussen de GHF-norm en advisering op basis van het netto besteedbaar inkomen. Wat betekenen beide uitgangspunten voor je klant? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inzicht bij de verschillende life events. Aan de hand van een realistische klantcasus gaan we de bestaande en opgedane kennis toepassen. Het kopen van een woning of bijvoorbeeld arbeidsongeschikt of werkloos raken heeft invloed op de algemene fiscale situatie van de klant. Hierbij kan je denken aan toeslagen. Welke invloed heeft een bepaalde situatie op bepaalde toeslagen of kortingen? En hoe kan je dit bepreken met je klant?

De training PE SEH Betaalbaarheid versus haalbaarheid is niet alleen een nuttige aanvulling voor alle hypotheekadviseurs, maar ook geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in het verschil tussen haalbaarheid en betaalbaarheid.

Na het volgen van de PE SEH-training Betaalbaarheid versus haalbaarheid kan je de klant met goede vervolgvragen begeleiden naar meer inzicht in de betaalbaarheid van zijn of haar hypotheek. Zelf ben je goed op de hoogte van inkomensrisico’s en je kan de gevolgen van life events op de hypotheek begrijpelijk uitleggen. Daarnaast kan je koppeling maken naar de invloed op toeslagen.  

Wat krijg ik bij deze training?
 • Praktijkgerichte training
 • Handige naslagwerken die je kan downloaden
 • Alle ruimte voor interactie tussen jou, je trainer en je medecursisten
 • Persoonlijke leeromgeving
 • Deelnamecertificaat

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Inclusief arrangementskosten

Inclusief catering en lunch op locatie

Studie- en oefenmaterialen

Alle benodigde materialen staan direct voor je klaar

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Waarom Lindenhaeghe?