De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Alle klassikale finance opleidingen

Op deze pagina vind je alle opleidingen op het gebied van zakelijk financieren. Deze zijn zowel op locatie als in een virtual classroom te volgen.

toptrainers

Opleidingen voor beginners tot experts

Zakelijke financiering draait om het verkrijgen van kapitaal om een bedrijf op te starten, te laten groeien of te ondersteunen. Er zijn verschillende financieringsopties beschikbaar, waaronder leningen, investeringen en subsidies.

Verdiep je in het opstellen van ondernemingsplannen, het analyseren van financiële rapporten en het beheren van kasstromen. Daarnaast kun je leren hoe je de juiste financieringsmix kiest om een bedrijf optimaal te ondersteunen. Bekijk hieronder het aanbod.

Alle cursusen voor als je net begint

Opleiding Balanslezen
€ 620,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Interactieve opleiding om een jaarrekening snel en efficiënt analyseren en beoordelen.

Opleiding Kasstroomanalyse
€ 1.115,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Leer alles over kasstroomanalyse en ratio’s, dit zijn dé tools voor een goede financiële analyse.

Opleiding Zakelijk financieren
€ 1.115,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Tijdens de opleiding nemen we je mee in onder andere kredietaanvragen, het ondernemingsplan en zekerhedenproblematiek. 

Introductie Zakelijk financieren
€ 0,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Maak in twee uur kennis met alle aspecten die komen kijken bij behandelen van een zakelijke financieringsaanvraag.

Opleiding Cashflow analysis
€ 1.115,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Versterk je kennis en krijg met de juiste tools de beste financiële analyse! 

Opleiding Jaarrekening analyse
€ 950,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Leer in 2 dagen jaarrekeningen van ondernemingen analyseren om zo de financiële positie van de onderneming te bepalen!

Blijf doorleren

Blijf doorleren

Soms heb je specifieke kennis nodig om meer advieskansen te krijgen. Door met docenten uit de praktijk te werken en het bijbouden van trends en actualiteiten in de markt houden we ons aanbod en curriculum actueel. Ook zorgen wij dat ons aanbod jou helpt een completer advies te geven. Met onze verdiepende en actuele producten blijf je altijd voorop lopen.

Ga bijvoorbeeld voor officiële erkenning van de stichting mkb financiering en wordt Erkend financieringsadviseur mkb. Of specialiseer je in bedrijfsovernames. Ook kun je dieper duiken in complexe bedrijfs- en financieringsstructuren.

Hieronder vind je verschillende opleidingen die jou verder brengen.

Alle verdiepende opleidingen

Opleiding Erkend financieringsadviseur mkb
€ 1.950,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Deze verdiepingsopleiding staat in het teken van financieringsaanvragen aan MKB-bedrijven. Basiskennis op het gebied van zakelijke financieringen is vereist.

Opleiding Verdieping financiële analyse
€ 620,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

leer de bedrijfseconomische en fiscale jaarrekening lezen en analyseren, maak diepgaande analyses bij de enkelvoudige en geconsolideerde jaarrekening. 

Opleiding Analyse jaarrekening complexe structuren
€ 1.115,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Leer alles over de analyseaspecten waar je in de kredietpraktijk van Groot Zakelijk mee te maken hebt.

Opleiding Bedrijfsovernames in het mkb
€ 1.190,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Krijg in 2 dagen inzicht in alle aspecten en valkuilen die spelen bij het kopen/verkopen van een bedrijf.

Opleiding Bedrijfswaardering en Overnamefinanciering Grootbedrijf
€ 1.190,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Versterk je expertise met deze training en help je klanten bij het realiseren van succesvolle overnames! 

Opleiding Structureren op basis van ratio's
€ 620,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

In 1 dag kennis verdiepen over financiële analyses" Meld je dan vandaag nog aan te melden voor deze opleiding! 

Opleiding Financial statement analysis
€ 620,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

If you are short on time, our one-day training will teach you to analyze financial statements and identify key financial health indicators quickly and efficiently.

Opleiding Onderneming in continuïteitsproblemen
€ 2.850,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief

Ben je geïnteresseerd in het proces van bijzonder beheer en herstructurering? Deze training benadert dit proces vanuit alle disciplines die hierbij betrokken zijn.

Blijf Permanent Actueel

Met Permanent Actueel Finance ben je continu op de hoogte van alle zaken die relevant zijn voor de dienstverlening aan je klant, de ondernemer. Wij volgen alle ontwikkelingen voor jou op de voet zodat je niets mist wat belangrijk is voor jouw praktijk.

 

Op ons online platform (waarop je 24/7 kunt inloggen) komt elke 2 weken een update met inhoudelijk diepgaande content over een actueel onderwerp in de financieringsbranche. Dit kan een artikel zijn, of bijvoorbeeld een video of praktijkvoorbeeld. Na het lezen/ kijken van deze update krijg je 3 tot 5 vragen die je moet beantwoorden. Hiermee toon je aan dat je de update hebt voltooid. Indien je een PE verplichting hebt, kun je dit membership hier ook voor inzetten voor 6 PE punten per jaar. Dit programma is geaccrediteerd door Stichting MKB financiering, NIRV, NBA en RB. Zit jouw brancheorganisatie er niet bij? Neem dan contact met ons op, dan kijken we of het mogelijk is om een accreditatie aan te vragen.

 

Je krijgt met dit membership toegang tot onze online kennisbank. Daarop kun je leerinterventies (video's, learning bites, artikelen, nota's) vinden die betrekking hebben op alle aspecten die belangrijk zijn.

 

Members zijn bijvoorbeeld; financieringsspecialisten, accountmanagers, financiers, onafhankelijke financieringsadviseurs, adviseurs, accountants, register valuators.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je misschien vragen hebt en we willen je daar graag bij helpen. Hier vind je daarom de antwoorden op de meest voorkomende vragen die we van onze deelnemers ontvangen.

Ja, veel opleidingen zijn geaccrediteerd voor PE-Punten. Bij iedere opleiding wordt specifiek aangegeven hoeveel PE-punten bij de opleiding horen.

Stichting MKB Financiering (SMF) is een onafhankelijke organisatie opgericht om een bijdrage te leveren aan de professionalisering van de alternatieve financieringssector en de toegang tot klantgerichte en passende financiering en financieringsadvies voor ondernemers te vergroten.

Wanneer je de Opleiding Erkend Financieel Adviseur wil volgen, gelden er een aantal toelatingseisen. Allereerst heb je een verklaring voor deelname van de SEH nodig. De SEH stelt dat je moet voldoen aan de volgende eisen om deze verklaring aan te vragen:

Indien je aan deze eisen voldoet, onderneem je de volgende stappen:

 1. Je stuurt je Wft-diploma Hypothecair Krediet en je werkgeversverklaring naar de SEH via erkenning@seh.nl. Hiermee vraag je je akkoordverklaring aan.
 2. Nadat je de verklaring voor deelname van de SEH hebt ontvangen, schrijf je je in voor de Opleiding Erkend Financieel Adviseur bij Lindenhaeghe.
 3. Je gaat uiterlijk drie dagen vóór de start van je eerste opleidingsdag naar je leeromgeving en maakt de instaptoets.

De SEH stelt daarnaast de eis dat je de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen hebt doorlopen als je je wil inschrijven in het register. De e-learning krijg je bij deze opleiding en kan je op je eigen tempo doorlopen.

Voor meer informatie kan je de toelatingseisen op de website van de SEH lezen.

FOI is onderdeel van de Lindenhaeghe Groep. Dit betekent voor jou dat de opleiding wordt verzorgt door FOI. Denk hierbij aan studiemateriaal en docenten. De administratieve afhandeling en systeemtechnisch zal worden uitgevoerd door Lindenhaeghe Groep. Voorbeelden daarvan zijn; het verwerken van de bestelling door Lindenhaeghe of een email vanuit Lindenhaeghe.

Waarom FOI?