De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Klassikale Opleiding PE Hypothecair Krediet incl. examen

Beoordeeld met een 9,2 op

Wil jij je zelfstudie verrijken met begeleiding van een van onze trainers in een klassikale setting? Meld je dan meteen aan voor onze succesvolle Klassikale Opleiding PE Hypothecair Krediet inclusief examen. Je hebt hierbij de keuze uit meer dan 10 centraal gelegen locaties door heel het land. 

€ 359,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Aansluitend op examen
 • Inclusief online studiemateriaal
€ 359,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Aansluitend op examen
 • Inclusief online studiemateriaal

Met onze Klassikale Opleiding PE word je volledig klaargestoomd voor het PE-examen Hypothecair Krediet, dat je aansluitend op de examentraining aflegt. We bieden deze opleiding op meer dan 10 centraal gelegen locaties door heel het land aan, zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt beschikbaar.

Opbouw training
Je begint je opleidingsdag met een interactieve examentraining van 3 uur, waarin de trainer de belangrijkste onderdelen van het examen met je doorneemt. De examenstof wordt zo tot leven gebracht, waardoor je het geleerde leert toepassen in een examengerichte setting. Ook krijg je de nodige tips en tricks, zodat jij precies weet wat je kan verwachten. Met al deze kennis nog fris in je geheugen en vol zelfvertrouwen maak jij aansluitend gelijk het examen.

Extra plekken: let op examentijd
Vanwege de grote vraag naar klassikale trainingen met aansluitend examen bieden wij tijdens sommige trainingen plaats aan een ruimere groep. Het is niet mogelijk om met de gehele groep tegelijkertijd het examen af te leggen. Daarom zijn er twee examenmomenten ingepland:

Bij trainingen in de ochtend (startend om 08.30 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (12.00 uur). Er is een lunchmogelijkheid ná je examen.
 • Aansluitend examen: tweeënhalf uur na het afronden van de training (13.15 uur). De tussenliggende periode kan je opvullen met de aangeboden lunch, je aantekeningen doornemen etc.

Bij trainingen in de middag (startend om 13.15 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (16.45 uur). Tussen de training en het examen heb je toegang tot de koffie-/energycorner (of wordt er een snack geserveerd).
 • Aansluitend examen: één uur en een kwartier na het afronden van de training (18.00 uur). In de tussenliggende periode heb je toegang tot de faciliteiten van de locatie en kan je je aantekeningen doornemen etc.

Wees er dus van bewust dat je examenmoment kan afwijken, afhankelijk van je inschrijving. Controleer daarom je examentijd bij je inschrijving!

Voorbereiding middels e-learning
Om het optimale uit de training te halen, is het cruciaal dat je onze online voorbereiding (inbegrepen bij deze opleiding) voorafgaand aan de training volledig hebt doorlopen. Tijdens de examentraining wordt het geleerde van de e-learning en het oefenexamen geborgd. Door onze jarenlange ervaring als marktleider kunnen wij jou de meest complete en examengerichte voorbereiding bieden met een lage studiebelasting. Jouw studiebeleving staat hierbij centraal. De afwisseling tussen tekst, illustraties en oefenvragen in de e-learning maakt het leren leuk, waardoor je de stof extra goed opneemt.

In slechts 3 uur bereiden wij je voor op het PE-examen Hypothecair Krediet met onze interactieve examentraining. Tijdens de training worden het type vragen behandeld die je op het examen kan tegenkomen en deze gaan specifiek over de actuele onderwerpen van Wft Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet waarover je getoetst wordt. 

Het PE-examen zelf is opgebouwd uit twee delen: Kennis & Begrip en Vaardigheden & Competenties. Onze trainer zal hier uitgebreid op inzoomen en deelt tijdens de training handige tips en tricks met je die je zullen helpen bij je voorbereiding op het examen. Deze tips voorzien je van nuttige tools om optimaal voorbereid te zijn. Bovendien is er volop ruimte voor vragen, zodat je er zeker van bent dat je alle examenstof goed begrijpt.

Om je slaagkans te verhogen, is onze Klassikale Opleiding PE Hypothecair Krediet zo ingericht dat je stap voor stap wordt voorbereid op je examen. Je start met onze E-learning PE, die voor jou is klaargezet binnen je persoonlijke online leeromgeving. De PE-actualiteiten van Wft Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet komen hierin een voor een uitgebreid aan bod en je beantwoordt vragen om te toetsen of je de leerstof goed begrepen hebt. Deze stapsgewijze structuur wordt door onze deelnemers zeer gewaardeerd, net als het leren van de feedback die je bij de vragen krijgt. Daarnaast kan je onbeperkt met de vragen oefenen via Slim Leren.

Je hebt twaalf maanden toegang tot je leeromgeving, zo kan je zelf bepalen wanneer je met leren begint en hoe vaak je de lesstof wil herhalen. Bij eventuele vragen over het studiemateriaal kan je altijd via de leeromgeving contact opnemen met onze inhoudsdeskundigen. Wil je voor jezelf controleren of je de examenstof goed hebt begrepen? Bij deze opleiding is één representatief oefenexamen inbegrepen.

Het Examen PE Adviseur Hypothecair Krediet maakt integraal onderdeel uit van de Klassikale Opleiding PE. Het examen wordt aansluitend op de examentraining afgenomen, dus terwijl jij pauzeert wordt het examenlokaal op dezelfde locatie in gereedheid gebracht. Je hebt vervolgens 60 minuten de tijd om de 23 vragen te beantwoorden. Er zijn 15 vragen op het onderdeel Kennis en Begrip en 8 vragen op het onderdeel Vaardigheden en Competenties.  

In je Agenda in het Lindenhaeghe Dashboard vind je direct na afloop van het examen je examenresultaat en het behaalde percentage per onderdeel. Mocht je gezakt zijn, kan je eenvoudig zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) je je het beste nog extra kan verdiepen.

Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Je ontvangt na circa 6 weken het certificaat PE Hypothecair Krediet. Hiermee voldoe je aan je PE-verplichting voor de periode april 2022 - april 2025 én ben je adviesbevoegd t/m 31 maart 2028.

Wil jij graag onze examentraining volgen als steuntje in de rug, maar doe je liever op een later moment examen of selecteer je liever een van onze andere examenlocaties voor jouw examenmoment? Wij bieden ook een digitale variant van deze examentraining in onze Virtual Classroom. Zo heb je alle voordelen van onze fysieke examentraining, maar dan online. Je leest er meer over op onze website

Wat krijg ik bij deze opleiding?
 • Examentraining van 3 uur vol interactie tussen jou, je trainer en je medecursisten
 • Aansluitend het PE-examen Hypothecair Krediet afleggen
 • Optimale voorbereiding met onze E-learning PE incl. te downloaden syllabus
 • Onbeperkt oefenen met Slim Leren
 • Representatief digitaal oefenexamen
9,0
Gebaseerd op 13 ervaringen.

Goede examentraining die je in 2,5 uur tijd klaarstoomt voor het examen! Wanneer je de leerstof van te voren doorneemt, is ook de snelheid waarmee de training wordt gegeven te volgen.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Inclusief arrangementskosten

Inclusief catering op locatie

Studie- en oefenmaterialen

Alle benodigde materialen staan direct voor je klaar

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze Klassikale Opleiding PE Hypothecair Krediet incl. examen? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

Bij deze opleiding ontvang je een uitgebreid digitaal studiepakket en een interactieve klassikale examentraining van 3 uur. In de middag leg je het PE-examen Hypothecair Krediet op dezelfde locatie af. 

Het complete opleidingspakket bestaat zo uit:

 • Interactieve examentraining: Een training van 3 uur, waarin je samen met jouw trainer en je medecursisten de belangrijkste onderwerpen behandelt en examentips ontvangt.
 • Aansluitend Examen PE Hypothecair Krediet: Na de training, wanneer de stof nog vers in je hoofd zit, leg je het examen af op dezelfde locatie. Het is niet mogelijk om het examen op een andere datum in te plannen. 
 • E-learning PE Hypothecair Krediet: De volledige lesstof aangevuld met examengerichte oefenvragen, zodat je goed voorbereid de examentraining ingaat.
 • Slim Leren: Het onbeperkt herhalen van de oefenvragen die in de e-learning voorkomen.
 • 1 oefenexamen: Een oefenexamen die qua opbouw en onderdelen representatief is aan het landelijk PE-examen.

De examentraining duurt 3 uur. Daarna heb je pauze en in de middag vangt het examen aan waar je maximaal 60 minuten de tijd hebt. 

Voorafgaand aan de examentraining bereid je je op het PE-examen Hypothecair Krediet voor door middel van de e-learning, die een studiebelasting van 21 uur heeft (inbegrepen bij deze opleiding). Je kan zo met slechts 7 uur per week de volledige e-learning al in 3 weken doorlopen!
 
Onze e-learning behandelt de complete examenstof van de verschillende onderliggende Wft-modules Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet, zodat alle relevante Wft PE-actualiteiten aan bod komen. Als je bijvoorbeeld je PE-examen Hypothecair Krediet en Pensioen moet afleggen, is het goed te doen om beide PE's kort na elkaar te volgen. Een groot deel van de examenstof, namelijk Wft Basis en Vermogen hoef je dan maar één keer te leren.

Je legt aansluitend op de examentraining, met een pauze tussendoor, je examen op dezelfde locatie af. Dit maakt dat de kennis nog vers in je geheugen zit en je daardoor vol zelfvertrouwen optimaal kan scoren op het examen. Jouw kortste route naar succes bestaat zo uit:

 1. Optimale voorbereiding door middel van onze examengerichte E-learning PE Hypothecair Krediet.
 2. Interactieve examentraining waarbij er volop ruimte is om vragen te stellen.
 3. Aansluitend op examen (het examen is inbegrepen bij deze opleiding).


Lindenhaeghe is markleider in het opleiden van financieel professionals. We ondersteunen dagelijks 80.000 financieel dienstverleners in de borging van hun vakbekwaamheid. Hierdoor hebben we veel kennis en ervaring opgedaan en hebben we verschillende succesformules ontwikkeld waarmee jij volledig Wft- en PE-proof blijft. Zo kunnen we onze deelnemers de optimale examenvoorbereiding bieden met een lage studiebelasting en hoge slagingspercentages.

Bij deze opleiding is het mogelijk om ons Geprinte Studieboek PE Hypothecair Krediet bij te bestellen. Dit doe je eenvoudig door, nadat je de Klassikale Opleiding PE in je winkelmandje hebt gestopt, tijdens het bestelproces ook het geprinte studieboek in je winkelmandje te stoppen. 

Let op: dit studieboek is niet los beschikbaar, maar alleen in combinatie met een opleiding te bestellen. 

Sinds 1 april 2019 mag je als Adviseur Hypothecair Krediet adviseren over zowel Hypothecair Krediet als Consumptief Krediet. Als jij dan ook in deze PE-periode het PE-examen Adviseur Hypothecair Krediet met goed gevolg aflegt, mag je blijven adviseren over consumptieve kredieten. 

Let op: Met het behalen van je PE-examen Hypothecair Krediet verleng je alleen je beroepskwalificatie voor Adviseur Hypothecair Krediet. De beroepskwalificatie Adviseur Consumptief Krediet komt te vervallen. 

Waarom Lindenhaeghe?