De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Klassikale Opleiding PE Pensioen incl. examen

Ben je op zoek naar extra begeleiding bij je zelfstudie? Schrijf je dan in voor onze Klassikale Opleiding PE Pensioen inclusief examen. Onze trainers staan voor je klaar op meer dan 10 locaties door het hele land!

€ 359,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Aansluitend op examen
 • Inclusief online studiemateriaal
€ 359,-
 • vrij van btw
 • all-in tarief
 • Examentraining van 3 uur
 • Aansluitend op examen
 • Inclusief online studiemateriaal

Onze Klassikale Opleiding PE zorgt ervoor dat je volledig klaargestoomd bent voor het PE-examen Pensioen. Na de training kan je aansluitend het examen afleggen. We hebben meer dan 10 locaties door heel het land waar je deze opleiding kan volgen. Zo is er altijd een locatie in de buurt.

Opbouw training
Je start je opleidingsdag met een interactieve examentraining van 3 uur. Tijdens de training bespreekt de trainer de belangrijkste onderdelen van het examen met je, zodat je de examenstof beter begrijpt. Dit helpt je om het examen met meer vertrouwen af te leggen. Je krijgt ook handige tips en tricks die je helpen om het examen met succes te doorstaan.

Extra plekken: let op examentijd
Vanwege de grote vraag naar klassikale trainingen met aansluitend examen bieden wij tijdens sommige trainingen plaats aan een ruimere groep. Het is niet mogelijk om met de gehele groep tegelijkertijd het examen af te leggen. Daarom zijn er twee examenmomenten ingepland:

Bij trainingen in de ochtend (startend om 08.30 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (12.00 uur). Er is een lunchmogelijkheid ná je examen.
 • Aansluitend examen: tweeënhalf uur na het afronden van de training (13.15 uur). De tussenliggende periode kan je opvullen met de aangeboden lunch, je aantekeningen doornemen etc.

Bij trainingen in de middag (startend om 13.15 uur):

 • Direct aansluitend examen: een halfuur na het afronden van de training (16.45 uur). Tussen de training en het examen heb je toegang tot de koffie-/energycorner (of wordt er een snack geserveerd).
 • Aansluitend examen: één uur en een kwartier na het afronden van de training (18.00 uur). In de tussenliggende periode heb je toegang tot de faciliteiten van de locatie en kan je je aantekeningen doornemen etc.

Wees er dus van bewust dat je examenmoment kan afwijken, afhankelijk van je inschrijving. Controleer daarom je examentijd bij je inschrijving!

Voorbereiding middels e-learning
Om de beste resultaten te behalen, is het cruciaal dat je onze online voorbereiding (inbegrepen bij deze opleiding) volledig hebt afgerond voordat je aan de training begint. Tijdens de examentraining wordt de leerstof van de e-learning en het oefenexamen namelijk herhaald en versterkt. Dankzij onze jarenlange ervaring als marktleider bieden wij de meest complete en examengerichte voorbereiding met een minimale studiebelasting. Wij vinden het belangrijk dat jij je studie als prettig en effectief ervaart. De e-learning bevat daarom afwisselend tekst, illustraties en oefenvragen om het leren leuker te maken en je te helpen de stof beter te begrijpen.

In slechts 3 uur bereiden wij je voor op het PE-examen Pensioen met onze interactieve examentraining. Tijdens de training worden het type vragen behandeld die je op het examen kan tegenkomen en deze gaan specifiek over de actuele onderwerpen van Wft Basis, Vermogen en Pensioen waarover je getoetst wordt. 

Het PE-examen zelf is opgebouwd uit twee delen: Kennis & Begrip en Vaardigheden & Competenties. Onze trainer zal hier uitgebreid op inzoomen en deelt tijdens de training handige tips en tricks met je die je zullen helpen bij je voorbereiding op het examen. Deze tips voorzien je van nuttige tools om optimaal voorbereid te zijn. Bovendien is er volop ruimte voor vragen, zodat je er zeker van bent dat je alle examenstof goed begrijpt.

Wil jij je kans op slagen voor het PE Pensioen examen vergroten? Dan is onze Klassikale Opleiding PE dé keuze voor jou. We hebben een stapsgewijze structuur ontwikkeld om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen. Je begint met onze E-learning PE, die je kan vinden in je persoonlijke online leeromgeving. Hierin komen de PE-actualiteiten van Wft Basis, Vermogen en Pensioen aan bod en kan je je kennis testen met oefenvragen. Onze deelnemers zijn erg tevreden over deze methode, omdat je ook feedback krijgt op je antwoorden. Daarnaast kan je onbeperkt oefenen met Slim Leren.

Met onze opleiding heb je toegang tot de leeromgeving gedurende twaalf maanden, zodat je zelf kan beslissen wanneer je begint met leren en hoe vaak je de lesstof herhaalt. Als je vragen hebt over het studiemateriaal, kan je altijd via de leeromgeving contact opnemen met een van onze inhoudsdeskundigen. En om te controleren of je de examenstof goed onder de knie hebt, is er één representatief oefenexamen inbegrepen.

Het Examen PE Adviseur Pensioen maakt integraal onderdeel uit van de Klassikale Opleiding PE. Het examen wordt aansluitend op de examentraining afgenomen. Je hebt 60 minuten de tijd om de 23 vragen te beantwoorden. Er zijn 15 vragen op het onderdeel Kennis en Begrip en 8 vragen op het onderdeel Vaardigheden en Competenties.  

In je Agenda in het Lindenhaeghe Dashboard vind je direct na afloop van het examen je examenresultaat en het behaalde percentage per onderdeel. Mocht je gezakt zijn, kan je eenvoudig zien in welk onderdeel van het examen (Kennis en Begrip en/of Vaardigheden en Competenties) je je het beste nog extra kan verdiepen.

Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Je ontvangt na circa 6 weken het certificaat PE Pensioen. Hiermee voldoe je aan je PE-verplichting voor de periode april 2022 - april 2025 én ben je adviesbevoegd t/m 31 maart 2028.

Wil jij onze examentraining volgen, maar wil je het examen liever op een ander moment afleggen of op een andere examenlocatie? Wij bieden ook een digitale variant van deze training aan via onze Virtual Classroom. Zo ervaar je alle voordelen van onze fysieke examentraining, maar dan online. Meer informatie vind je op onze website.

Wat krijg ik bij deze opleiding?
 • Examentraining van 3 uur dag vol interactie tussen jou, je trainer en je medecursisten
 • Aansluitend het PE-examen Pensioen afleggen
 • Optimale voorbereiding met onze E-learning PE incl. te downloaden syllabus
 • Onbeperkt oefenen met Slim Leren
 • Representatief digitaal oefenexamen

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Inclusief arrangementskosten

Inclusief catering op locatie

Studie- en oefenmaterialen

Alle benodigde materialen staan direct voor je klaar

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze Klassikale Opleiding PE Pensioen incl. examen? We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan vooral een kijkje op onze uitgebreide Veelgestelde vragen-pagina.

Bij deze opleiding ontvang je een uitgebreid digitaal studiepakket en een interactieve klassikale examentraining van 3 uur. In de middag leg je het PE-examen Pensioen op dezelfde locatie af. 

Het complete opleidingspakket bestaat zo uit:

 • Interactieve examentraining: Een training van 3 uur, waarin je samen met jouw trainer en je medecursisten de belangrijkste onderwerpen behandelt en examentips ontvangt.
 • Aansluitend Examen PE Pensioen: Na de training, wanneer de stof nog vers in je hoofd zit, leg je het examen af op dezelfde locatie. Het is niet mogelijk om het examen op een andere datum in te plannen. 
 • E-learning PE Pensioen: De volledige lesstof aangevuld met examengerichte oefenvragen, zodat je goed voorbereid de examentraining ingaat.
 • Slim Leren: Het onbeperkt herhalen van de oefenvragen die in de e-learning voorkomen.
 • 1 oefenexamen: Een oefenexamen die qua opbouw en onderdelen representatief is aan het landelijk PE-examen.

De examentraining duurt 3 uur. Daarna heb je pauze en in de middag vangt het examen aan waar je maximaal 60 minuten de tijd hebt. 

Voorafgaand aan de examentraining bereid je je op het PE-examen Pensioen voor door middel van de e-learning, die een studiebelasting van 17,5 uur heeft (inbegrepen bij deze opleiding). Je kan zo met slechts 5 tot 6 uur per week de volledige e-learning al in 3 weken doorlopen!
 
Onze e-learning behandelt de complete examenstof van de verschillende onderliggende Wft-modules Basis, Vermogen en Pensioen, zodat alle relevante Wft PE-actualiteiten aan bod komen. Als je bijvoorbeeld je PE-examen Hypothecair Krediet en Pensioen moet afleggen, is het goed te doen om beide PE's kort na elkaar te volgen. Een groot deel van de examenstof, namelijk Wft Basis en Vermogen hoef je dan maar één keer te leren.

Je legt aansluitend op de examentraining, je examen op dezelfde locatie af. Dit maakt dat de kennis nog vers in je geheugen zit en je daardoor vol zelfvertrouwen optimaal kan scoren op het examen. Jouw kortste route naar succes bestaat zo uit:

 1. Optimale voorbereiding door middel van onze examengerichte E-learning PE Pensioen.
 2. Interactieve examentraining waarbij er volop ruimte is om vragen te stellen.
 3. Aansluitend op examen (het examen is inbegrepen bij deze opleiding).


Wil jij volledig Wft- en PE-proof blijven? Lindenhaeghe, marktleider in het opleiden van financieel professionals, ondersteunt dagelijks 80.000 financieel dienstverleners bij het behouden van hun vakbekwaamheid. Dankzij onze uitgebreide kennis en ervaring hebben we verschillende succesformules ontwikkeld waarmee we onze deelnemers de optimale examenvoorbereiding bieden, met weinig studiebelasting en hoge slagingspercentages.

Bij deze opleiding is het mogelijk om ons Geprinte Studieboek PE Pensioen bij te bestellen. Dit doe je eenvoudig door, nadat je de Klassikale Opleiding PE in je winkelmandje hebt gestopt, tijdens het bestelproces ook het geprinte studieboek in je winkelmandje te stoppen. 

Let op: dit studieboek is niet los beschikbaar, maar alleen in combinatie met een opleiding te bestellen. 

Waarom Lindenhaeghe?