Vraag naar pensioenopleidingen neemt toe

Nieuwsbericht

Er is veel te doen in het nieuws over het nieuwe pensioenstelsel. Op 15 januari vond in de Tweede Kamer een debat plaats, waarin een ingroeivariant is voorgesteld in plaats van invaren. De minister uit het huidige demissionaire kabinet heeft in het debat al aangeven dat het huidige kabinet niets meer uit gaat voeren aan moties vanuit de Tweede Kamer. De sector heeft nu namelijk voorspelbaarheid, rust en zekerheid nodig. Het uitvoeren van aangenomen moties is dus aan een volgend kabinet.

Pensioenfondsen spreken zich uit
Ook steeds meer pensioenfondsen spreken zich inmiddels uit over het feit dat het belangrijk is dat de ingezette veranderingen doorgaan. ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, heeft nu zelfs een oproep gedaan aan de politiek om de pensioenwet te houden zoals deze nu is en er niet meer aan te sleutelen.

Pensioensector volgt ingezette koers
De pensioenfondsen gaan in de tussentijd verder op de ingezette koers. De eerste 25 pensioenfondsen verwachten in 2025 over te stappen naar het nieuwe stelsel. Dit betekent dus dat de eerste deelnemers en gepensioneerden bij pensioenfondsen al vanaf 2025 te maken krijgen met het nieuwe pensioenstelsel in plaats van 2028. Belangrijk dus om als organisatie tijdig te zorgen dat de medewerkers up-to-date zijn voor wat betreft de nieuwe wet- en regelgeving, zodat zij de vragen van de deelnemers kunnen beantwoorden.

Vraag naar pensioenopleidingen neemt toe
Wij zien dat naast de pensioenfondsen de branche ook breder volop in beweging is. Het aantal inschrijvingen voor een van onze e-learnings over de Wet toekomst pensioenen en ons nieuwe PE SEH-programma Pensioenwijzigingen 2024 neemt flink toe. Ook onze gratis online informatiespecial met alle laatste informatie over het nieuwe pensioenstelsel wordt nog steeds volop bezocht.

Ben jij ook benieuwd hoe jij jouw medewerkers kan ondersteunen gedurende deze transitiefase? Plan dan vooral een afspraak in met onze collega Rebecca, zij denkt graag met jullie mee.

Overig nieuws

Nieuwe AI e-learning volledig toegespitst op financieel adviseurs
Nieuwsbericht
Op het SEH-congres introduceerden we onze AI e-learning speciaal voor financieel adviseurs.
PE-stuwmeer is een feit, oplossing ligt bij organisaties
Nieuwsbericht
Het CDFD heeft de cijfers over het eerste kwartaal van 2024 gepubliceerd. Eerder waarschuwden we...
Voor de 11e keer uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland
Nieuwsbericht
Op dinsdag 2 april vond de verkiezing tot Beste Opleider van Nederland plaats.