Schuldhulpverlener en budgetcoach

Schuldhulpverlener vs. budgetcoach: zoek de verschillen!

Nieuwsbericht

Steeds meer mensen komen in de financiële problemen, omdat ze het overzicht kwijt zijn. Ze geven structureel meer geld uit dan er binnenkomt, waardoor de balans tussen inkomsten en uitgaven verdwijnt. Het probleem speelt bij jongeren, volwassenen én ouderen.

Een schuldhulpverlener of een budgetcoach biedt hulp. Maar wie doet wat?

Een budgetcoach heeft met name een coachende en adviserende rol. Hij of zij wordt vaak preventief ingeschakeld. Een schuldhulpverlener gaat een stapje verder: diegene begeleidt het complete proces rondom schuldhulpverlening; hij of zij neemt dus zaken uit handen. Naast adviserend werkt de schuldhulpverlener ook uitvoerend als het gaat om minnelijke (buiten de rechtbank om) trajecten.

Welke beroepen binnen de financiële zorgverlening zijn er nog meer?

Heb je al wel de keuze gemaakt dat je mensen wil bijstaan die moeite hebben met het regelen van hun financiën, maar weet je nog niet precies op wat voor manier je dit wil doen? Wij hebben een speciale informatiepagina ontwikkeld waarop je de belangrijkste informatie over de verschillende beroepen vindt. Zo kan jij de best passende carrièrekeuze voor jezelf maken.

Overig nieuws

Interview met de oprichters van Lindenhaeghe
Nieuwsbericht
Samen met de oprichters Mike en Patrick blikken we terug...
Interview met Daniëlle Holleman van SuperGarant
Nieuwsbericht
We gingen in gesprek met Daniëlle Holleman over hoe zij...
Meer vraag naar pensioenopleidingen
Nieuwsbericht
Er is veel te doen in het nieuws over het nieuwe pensioenstelsel.