De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE SEH 2023

Met de PE SEH behoud jij je erkenning als Erkend Financieel Adviseur (Erkend Hypotheekadviseur). Hiervoor moet je twaalf uur onderwijs volgen en dus twaalf PE-punten behalen. Op deze pagina lees je hoe Nationale-Nederlanden de PE SEH 2023 voor jou heeft ingericht.

Hoge slagingspercentages

Om al je PE SEH-punten te behalen, moet je dit jaar twee klassikale trainingsdagen volgen. Met Nationale-Nederlanden is afgesproken dat de eerste dag op locatie zal plaatsvinden en de tweede dag via de Virtual Classroom.

Let op: Er geldt voor jou een speciaal tarief van € 250,-. Het is daarom belangrijk dat je het juiste product in je winkelmandje stopt, namelijk 'PE SEH 2023 Betaalbaarheid vs. haalbaarheid'.

Naar de webshop
Nationale-Nederlanden PE SEH

Betaalbaarheid vs. haalbaarheid

Stijgende energieprijzen, hoge inflatie, een veranderende huizenmarkt, een hypotheekrente die weer oploopt. Hierdoor stijgen de kosten van het levensonderhoud van je klant, zij voelen dit direct in hun portemonnee. Dit vraagt iets van je klant maar ook van jou als adviseur. Inzicht geven in wat er gebeurt met het besteedbare inkomen was al belangrijk, maar wordt alleen nog maar belangrijker. Maar hoe pak je dit aan? Klanten voelen zich regelmatig ongemakkelijk wanneer zij in gesprek moeten over hun uitgavenpatroon maar deze informatie heb jij wel nodig om tot een verantwoorde financiering te komen.

Tijdens twee interactieve en praktische dagen nemen we je mee in alle in’s en out’s en zullen we de volgende onderwerpen behandelen:

  • Welke invloed inflatie en de hoge energieprijzen hebben op de portemonnee van de klant.
  • Hoe je het uitgavenpatroon van de klant bespreekbaar maakt en dit als kapstok kan gebruiken voor alle facetten van het advies.
  • Wat het verschil is tussen GHF, consumptief- en netto besteedbaar inkomen en welke voor- en nadelen het heeft. En waarom adviseren op besteedbaar inkomen steeds belangrijker wordt.
  • Hoe je de verschillende inkomensrisico’s, zoals arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, begrijpelijk bespreekbaar en inzichtelijk kan maken op basis van het besteedbaar inkomen van de klant en hoe je dit vastlegt.
  • Hoe je een reproduceerbaar adviesdossier kan opbouwen. 
  • Hoe je het gegeven advies kernachtig en klantspecifiek kan vastleggen.
Boek je programma