De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE SEH 2024

Met de PE SEH behoud jij je erkenning als Erkend Financieel Adviseur (Erkend Hypotheekadviseur). Hiervoor moet je twaalf uur onderwijs volgen en dus twaalf PE-punten behalen. Op deze pagina lees je hoe Nationale-Nederlanden de PE SEH 2024 voor jou heeft ingericht.

NN PE SEH

Om al je PE SEH-punten te behalen, moet je dit jaar twee klassikale trainingsdagen volgen. Met Nationale-Nederlanden is afgesproken dat je de eerste dag het programma Advieskansen bij klantbeheer en duurzaamheid volgt en de tweede dag het programma Pensioenwijzigingen 2024.

Let op: Er geldt voor jou een speciaal tarief van € 300,-. Het is daarom belangrijk dat je het juiste product in je winkelmandje stopt, namelijk 'PE SEH 2024 - Nationale-Nederlanden'.

Naar de webshop
NN Duurzaamheid

Advieskansen bij klantbeheer en duurzaamheid

Dit vaardighedenprogramma staat in het teken van klantbeheer met de nadruk op verduurzaming. Het bespreekbaar maken van verduurzaming bij het aankopen van een woning is een tweede natuur geworden. Maar hoe doe je dit nu als de klant niet direct een aanleiding heeft, zoals het kopen van een woning? Hoe kan je deze klanten proactief benaderen? Hoe kan je vanuit regulier beheer toegevoegde waarde toevoegen? Wat is jouw rol hierin? Hoe kan jij tot nieuwe advieskansen komen? Deze training geeft jou als adviseur het inzicht en de tools met een goede structuur klantbeheer in te richten en te optimaliseren.

Tijdens de training ga je in op de meest actuele (kennis)aspecten van verduurzaming. Je wordt in staat gesteld om een begrijpelijke koppeling te maken tussen de (latente) behoefte van je klant op het gebied van beheer en de kennis die je hebt over verduurzaming. Het grootste gedeelte van de training zullen we kijken naar hoe jij als adviseur kijkt naar klantbeheer en verduurzaming, wat je hierin drijft of juist niet. Wanneer we dit weten gaan we met elkaar kijken hoe we dit het beste kunnen overbrengen op de klant en hoe je het klantbeheer vervolgens kan structureren.

NN Pensioenwijzigingen

Pensioenwijzigingen 2024

In de PE SEH-training Pensioenwijzigingen 2024 nemen we je mee in alle relevante wet- en regelgeving uit het nieuwe pensioenstelsel die jouw dagelijkse adviespraktijk raakt. Natuurlijk bespreken we ook hoe je deze nieuwe kennis kan verwerken in je adviezen. 

Je kan verschillende casuïstiek en de volgende onderwerpen verwachten:

  • Variabele of vaste pensioenuitkering en de invloed hiervan op de hypothecaire lening;
  • Wijziging partnerpensioen en de gevolgen voor overlijdensrisicoverzekering;
  • Afkoop van het ouderdomspensioen en hoe dit mee te nemen in het hypotheekadvies;
  • Nieuwe keuzemogelijkheden rondom de pensioenuitkering en de gevolgen hiervan voor de hypothecaire lening;
  • De nieuwe wettelijke keuzebegeleiding voor pensioenuitvoerders; en
  • Het doorverwijzen naar de pensioenadviseur.