AVG en GDPR

Wft PE, PE SEH of PE CFP: wat ‘moet’ jij dit jaar nog afronden?

Nieuwsbericht

Het laatste kwartaal van het jaar nadert; een mooi moment om de balans op te maken. Heb jij alles afgerond voor 2023? Of mis je nog ergens een paar punten? En waarmee start je in 2024? Zeker als je met verschillende PE-periodes te maken hebt, wil er nog wel eens verwarring over de termijn optreden. Wij zetten daarom de aandachtspunten voor je op een rij. Waar moet je op letten?

Tot wanneer ben ik adviesbevoegd voor Wft PE?

De periode vermeld op het PE-certificaat geeft aan binnen welke PE-periode je het examen hebt afgelegd. Als je het PE-examen in de PE-periode 1 april 2022 – 31 maart 2025 hebt behaald, betekent dit dat je adviesbevoegdheid is verlengd tot en met 31 maart 2028.

Loopt je PE-certificaat in de huidige PE-termijn af? Dan is het verstandig om je Wft PE-examen op tijd in te plannen en voldoende tijd te nemen om je goed voor te bereiden. Veel van onze deelnemers kiezen hierbij voor onze Klassikale Opleiding PE inclusief examen.

PE SEH & PE CFP

Spelregels voor de SEH
Als je jouw SEH-erkenning wil behouden, is het dit jaar noodzaak om twaalf PE-punten te behalen. Je kiest PE-sessies uit categorie A en categorie B. Minimaal zes van de twaalf punten dien je te behalen in categorie A. De overige zes PE-punten mogen verdeeld worden over zowel categorie A als categorie B. Daar heb je zelf de vrije keus in.

Categorie A zijn de programma’s die door de SEH zijn vastgesteld. Dit zijn trainingen voor zes A-punten die zowel klassikaal als digitaal gevolgd kunnen worden. Categorie B zijn de programma’s die Lindenhaeghe zelf aanbiedt. Deze programma’s zijn geaccrediteerd bij de SEH en leveren drie of zes B-punten op. Dit zijn e-learnings die je in de leeromgeving in jouw eigen tijd kan volgen.

Benieuwd naar ons complete aanbod? Neem dan vooral een kijkje op onze website.

Spelregels voor de FFP
Als gecertificeerd financieel planner moet in de periode van 2022-2023 in totaal 40 PE-punten behalen. Dit doe je op twee onderdelen, namelijk: Praktijktoepassing en Kennis & Actualiteit.

Op het onderdeel Praktijktoepassing moet je 12 PE-punten behalen. Dit doe je door twee eendaagse programma’s of één tweedaags programma te volgen. Je kiest zelf of je dit in 2022 of 2023 doet. We bieden verschillende eendaagse programma’s aan die jou 6 PE-punten per programma opleveren. Daarnaast kan je ook kiezen voor een van onze tweedaagse programma’s, waarmee je direct alle 12 je benodigde PE-punten behaalt. Je vindt het aanbod op onze website.

Kennis & Actualiteit heeft een jaarlijkse cyclus, waar je in totaal 28 PE-punten (14 per jaar) voor moet behalen. Die punten behaal je via de FFP, bijvoorbeeld door het lezen van nieuwsbrieven en volgen van webinars. Je kan ook 4 PE-punten behalen door Permanent Actueel Wft bij ons te volgen. Daarnaast bieden we de E-learning Woningverhuurhypotheek, die 3 PE-punten voor K&A oplevert.

Overig nieuws

De meest efficiënte PE Wft-voorbereiding
Nieuwsbericht
We hebben nog iets meer dan een jaar te gaan voordat de huidige PE-periode eindigt.
Thomas over de samenwerking met ING
Interview
Vol trots kondigen we aan dat ING ons als opleidingspartner heeft...
Interview met de oprichters van Lindenhaeghe
Interview
Samen met de oprichters Mike en Patrick blikken we terug...