STAP-aanbod

Verkleining STAP-aanbod op verzoek van Toetsingskamer STAP

Nieuwsbericht

Op 1 januari 2022 werd het STAP-budget geïntroduceerd. Op basis van de criteria die destijds bekend waren, stelden wij een breed aanbod aan opleidingen, e-learnings en masterclasses beschikbaar. De Toetsingskamer STAP van het UWV besloot kortgeleden om de richtlijnen aan te scherpen en heeft ons daarom verzocht een deel van het aanbod te schrappen. Voor een aantal opleidingen hebben we bezwaar aangetekend, maar voor nu is besloten gehoor te geven aan het verzoek van het UWV.

Op dinsdag 1 november kan er weer een STAP-scholingsbudget van € 1.000,- aangevraagd worden bij het UWV. Het vijfde tijdvak van dit jaar, maar het eerste tijdvak waarin ons aanbod aanzienlijk minder uitgebreid is. De criteria die door de Toetsingskamer STAP zijn opgesteld, zorgden er in de vorige vier STAP-tijdvakken namelijk voor dat we een uitgebreid opleidingsaanbod via STAP beschikbaar konden stellen.

De Toetsingskamer is aangesteld om continu te evalueren hoe het STAP-budget wordt ingezet. Op basis van nieuwe inzichten heeft de Toetsingskamer besloten om in de aanloop naar 1 november aanstaande, de datum waarop een nieuw scholingsbudget aangevraagd kan worden via het UWV, deze criteria aan te scherpen. Een voorbeeld hiervan: wanneer een opleiding onder de verantwoordelijkheid van de werkgever valt, komt deze niet in aanmerking voor STAP.

“Als opleider vinden we het belangrijk om (aankomend) financieel professionals te informeren over subsidiemogelijkheden waarmee opleidingen toegankelijk(er) worden. Nu er op basis van aanscherpingen minder mogelijkheden zijn, nemen we wederom onze verantwoordelijkheid door naar deze inzichten te handelen en erover te communiceren,” zegt Edwin, onze Commercieel Directeur, hierover.

Het nieuwe aanbod

Opvallend is dat de Opleiding Wft Basis, ten opzichte van de andere Wft-opleidingen, volgens het UWV wel onder het STAP-aanbod valt. Dit betreft namelijk een opleiding waarmee de overstap naar een andere sector mogelijk is. Omdat de andere Wft-opleidingen volgens ons óók bijdragen aan de overstap naar een andere sector, hebben we op deze opleidingen bezwaar aangetekend.

De volgende opleidingen blijven in ons aanbod:

  • E-Learnings Bewindvoerder, Budgetcoach en Schuldhulpverlener;
  • Opleidingen Bewindvoerder, Budgetcoach en Schuldhulpverlener;
  • Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen; en
  • Opleiding Wft Basis, inclusief examen.

Wat betekent dit voor jou?

Wanneer je je STAP-aanmeldingsbewijs voor 1 november via ons hebt aangevraagd en je opleiding niet meer in het nieuwe aanbod zit, ben je hier door ons over op de hoogte gesteld. Heb je STAP-budget aangevraagd in één van de eerdere tijdvakken? Dan heb je inmiddels je opleiding als gevolgd of je bent hier mee bezig. Voor jou verandert er niks!

Gratis opleidingen via NL leert door

Voor kandidaten die nog een gratis opleiding willen volgen hebben we goed nieuws: veel van de opleidingen die voorheen onder STAP vielen, kunnen alsnog gratis gevolgd worden via de subsidieregeling NL leert door! Voor deze regeling gelden namelijk andere criteria.

Tot slot

Dit betreft een nieuwsbericht van 27 oktober 2022. Benieuwd naar de huidige stand van zaken voor wat betreft STAP? Neem dan vooral een kijkje op onze informatiepagina.

Overig nieuws

Nieuwe AI e-learning volledig toegespitst op financieel adviseurs
Nieuwsbericht
Op het SEH-congres introduceerden we onze AI e-learning speciaal voor financieel adviseurs.
PE-stuwmeer is een feit, oplossing ligt bij organisaties
Nieuwsbericht
Het CDFD heeft de cijfers over het eerste kwartaal van 2024 gepubliceerd. Eerder waarschuwden we...
Voor de 11e keer uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland
Nieuwsbericht
Op dinsdag 2 april vond de verkiezing tot Beste Opleider van Nederland plaats.