PE-stuwmeer is een feit, oplossing ligt bij organisaties

Nieuwsbericht

Het CDFD heeft de cijfers over het eerste kwartaal van 2024 gepubliceerd. Eerder waarschuwden we al voor de grote PE-drukte richting het einde van de huidige PE-periode, maar na het analyseren van de meest recente cijfers blijkt onze voorspelling uit te komen. Het stuwmeer is een feit!

In het afgelopen kwartaal zijn er 12.645 PE-examens afgelegd. Dat zijn er aanzienlijk meer dan in het kwartaal ervoor, toen werden er namelijk 3.702 examens afgenomen. Toch zijn er afgelopen kwartaal ruim 1.500 minder examens afgelegd dan in hetzelfde kwartaal van de vorige PE-periode en dat baart ons zorgen. “Van de circa 110.000 examens die in deze PE-periode afgelegd moeten worden, zijn er nog circa 80.000 te gaan. Een enorm aantal dus, waarvan we ook nog eens verwachten dat zo’n 40.000 stuks tot het laatste kwartaal uitgesteld zullen worden,” vertelt Edwin Deijs, onze Commercieel Directeur.

Om het PE-stuwmeer te voorkomen, hebben we de afgelopen tijd al veel inspanningen geleverd. “Zo hebben we extra plekken gecreëerd bij onze klassikale opleidingen om ervoor te zorgen dat iedereen al vroeg in de PE-periode op examen kon en hebben we speciaal voor het voorkomen van het stuwmeer een belteam opgericht dat continu onze cursisten belt om te informeren en activeren. Hier is veel gebruik van gemaakt, anders was het stuwmeer nóg groter geweest. ”

Verantwoordelijkheid ligt nu bij organisaties
Toch kan er nog meer gedaan worden, vindt Edwin. “We roepen nu opnieuw organisaties op om een eerdere, interne deadline te stellen en daarmee te voorkomen dat hun medewerkers hun PE-examen uitstellen tot het laatste kwartaal. Hier wordt flink gehoor aan gegeven. Er zijn al tientallen organisaties waarvan de medewerkers bijvoorbeeld op 1 juli, 1 oktober of 1 januari klaar moeten zijn. We zijn blij dat daar ook gehoor aan wordt gegeven.”

VLC & Partners is één van die organisaties. “We vinden het belangrijk om in control te zijn en dit helpt hierbij,” vertelt Tessa Goedemans. Ook ING stelt een interne deadline, vertelt Martyn Zwanenburg. “Dit biedt veel rust en zekerheid, en we zorgen hiermee voor dat onze medewerkers op tijd aan de vakbekwaamheidseisen voldoen.” Danielle de Baar van Salland sluit zich hierbij aan. “We willen onze deelnemers vooral motiveren om tijdig klaar te zijn,” vertelt zij. Lindenhaeghe hoopt dat andere organisaties dit voorbeeld volgen.

Dit bericht is ook gedeeld door AM, Infinance en VVP.

Overig nieuws

Nieuwe AI e-learning volledig toegespitst op financieel adviseurs
Nieuwsbericht
Op het SEH-congres introduceerden we onze AI e-learning speciaal voor financieel adviseurs.
Voor de 11e keer uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland
Nieuwsbericht
Op dinsdag 2 april vond de verkiezing tot Beste Opleider van Nederland plaats.
De meest efficiënte PE Wft-voorbereiding
Nieuwsbericht
We hebben nog iets meer dan een jaar te gaan voordat de huidige PE-periode eindigt.