Detailvragen PE-examen

Meer detailvragen in de PE-examens

Nieuwsbericht

In de Wet financieel toezicht (Wft) staat dat als je adviseert, je in het bezit moet zijn van het juiste Wft-diploma. Daarnaast moet je jouw beroepskwalificatie geldig houden met een PE-examen. Dit noemen we de PE-eis.

Meer detailvragen in de examens

De PE-eis is, anders dan de Wft-plicht, cyclisch. De PE-eis komt elke drie jaar terug. Na het volgen van de Klassikale Opleiding PE inclusief examen is je slagingskans het hoogst. Hierbij is het wel belangrijk dat je voorafgaand aan de opleidingsdagen de bijbehorende e-learning (die onderdeel uitmaakt van je opleidingspakket) volledig hebt afgerond. Het CDFD, verantwoordelijk voor de examenvragen, neemt namelijk steeds vaker detailvragen op in de examens.

Onze trainers houden de examenvragen die het CDFD maakt voor de PE-examens natuurlijk altijd goed in de gaten. Welke onderwerpen komen vaak terug, wat is de structuur van de vragen, hoe is de vraagstelling? Die informatie gebruiken zij om de professionals die bij ons een training volgen, zo goed mogelijk op het examen voor te bereiden.

Waar voorheen veel vragen in casusvorm voorkwamen, gerelateerd aan algemene en brede onderwerpen, zien we steeds vaker detailvragen voorbijkomen. Vrij specialistische vragen die je echt alleen maar kan weten als je de stof goed bestudeerd hebt.

Naast onze gedegen training om de onderwerpen goed te behandelen en ook de vraagmethodiek te bespreken, wordt dus echt meer (zelf)studie verwacht. Doe je dat niet, dan daalt je slagingskans behoorlijk. Simpelweg omdat je de antwoorden dan niet weet. Het CDFD wil op deze manier voorkomen dat cursisten na een korte training slagen, zonder dat ze zich inhoudelijk echt in de materie verdiept hebben. Een begrijpelijke keuze, vandaar dat wij onze Opleiding PE daar ook op hebben aangepast, zodat jij altijd vol vertrouwen op examen kan!

Overig nieuws

Nieuwe AI e-learning volledig toegespitst op financieel adviseurs
Nieuwsbericht
Op het SEH-congres introduceerden we onze AI e-learning speciaal voor financieel adviseurs.
PE-stuwmeer is een feit, oplossing ligt bij organisaties
Nieuwsbericht
Het CDFD heeft de cijfers over het eerste kwartaal van 2024 gepubliceerd. Eerder waarschuwden we...
Voor de 11e keer uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland
Nieuwsbericht
Op dinsdag 2 april vond de verkiezing tot Beste Opleider van Nederland plaats.