Personeelsweekend

Vlak na de fusie gingen we al gelijk een weekend weg

Interview

Ilja was nog maar net bij onze organisatie gestart, toen al duidelijk werd dat we met een echte doorpakker te maken hadden. Niet voor niets is Ilja dan ook gevraagd om de nieuwe afdeling Staff & Office Support op te zetten. Een taak die zij voortvarend en met veel plezier heeft opgepakt. Vandaag vertelt Ilja, inmiddels zelf ook werkzaam als Staff & Office Support Professional, over de impact van de fusie op haar werkzaamheden en hoe zij voor het eerst over de fusie werd geïnformeerd. “Ik wist al dat er mooie plannen aan zaten te komen, toen ik ineens het bericht kreeg dat er voor het personeelsweekend misschien wat extra kamers geboekt moesten worden. Toen was het natuurlijk gelijk 1 + 1 = 2.”

Een sterke focus op de cultuur

“Toen ik te horen kreeg dat Hoffelijk en Lindenhaeghe gingen fuseren, vroeg ik mij gelijk af hoe zaken verliepen bij Lindenhaeghe”, vertelt Ilja. “Ik was bij Hoffelijk heel erg gewend dat er op een gelijkwaardige manier en vanuit een open cultuur werd gewerkt, dus ik was benieuwd of dit bij Lindenhaeghe hetzelfde zou zijn.” Gelukkig werd al snel duidelijk dat Hoffelijk en Lindenhaeghe inderdaad op dezelfde manier te werk gaan en zich allebei eerst wilden focussen op de medewerkers.

Een mooie uitdaging voor Ilja dus, om juist met de borging van de cultuur aan de slag te gaan. “Om twee bedrijven na een fusie samen te brengen, is het belangrijk dat er een gezamenlijke cultuur wordt gecreëerd. Er komt toch 50 tot 60 man bij, dus hoe zorg je ervoor dat de collega’s voldoende ruimte krijgen om elkaar te leren kennen?”

Personeelsweekend kort na de fusieaankondiging

Het toeval wilde dat er vlak nadat de fusie binnen beide bedrijven werd gedeeld, al een personeelsweekend met alle Hoffelijkers gepland stond. Dit was natuurlijk een perfecte gelegenheid om er een gezamenlijk weekend van te maken. Enthousiast vertelt Ilja: “Verschillende collega’s van Lindenhaeghe boden al direct aan om te helpen bij de organisatie. En ondanks het feit dat het voor sommigen kort dag was, is het de meeste collega’s toch gelukt om bij het weekend aanwezig te zijn.” Op de vraag of dit van invloed is geweest op de sfeer binnen onze organisatie, vertelt Ilja trots hoe er tot op de dag van vandaag wordt gesproken over hoe fijn het was om elkaar op deze manier al gelijk goed te leren kennen.

Was er na het personeelsweekend al sprake van één bedrijf?

Dat het personeelsweekend een positieve invloed heeft gehad op de verbinding binnen onze nieuwe organisatie is dus duidelijk. Maar toch is Ilja van mening dat er bij het realiseren van een gemeenlijkschappelijke cultuur nog veel meer komt kijken. “We hebben tijdelijk tweewekelijkse stand-ups georganiseerd om iedereen goed te informeren over de ontwikkelingen. Daarnaast kwamen er al direct collega’s van Lindenhaeghe naar Rotterdam en omgekeerd. Juist door rustig de tijd voor elkaar te nemen, is er echte binding tussen de collega’s ontstaan. En wat is nu mooier dan dat!?”

 

Ben jij benieuwd wat de fusie voor jou betekent, of heb je nog vragen? Kijk dan eens rond op deze site.

Overig nieuws

Nieuwe AI e-learning volledig toegespitst op financieel adviseurs
Nieuwsbericht
Op het SEH-congres introduceerden we onze AI e-learning speciaal voor financieel adviseurs.
PE-stuwmeer is een feit, oplossing ligt bij organisaties
Nieuwsbericht
Het CDFD heeft de cijfers over het eerste kwartaal van 2024 gepubliceerd. Eerder waarschuwden we...
Voor de 11e keer uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland
Nieuwsbericht
Op dinsdag 2 april vond de verkiezing tot Beste Opleider van Nederland plaats.