NL Leert Door

Het vervolg van NL leert door is live!

Nieuwsbericht

De lancering van het STAP-budget is nog maar nét achter de rug en we staan alweer aan de start van de volgende ronde van de NL leert door-subsidieregeling! En dat komt goed uit, want de subsidiepot van het STAP-budget was na de opening van het eerste tijdvak snel leeg. Maar wat is het verschil precies tussen de twee subsidieregelingen? En welke mogelijkheid is het meest geschikt voor jou?

NL leert door

Eind 2020 maakten we al kennis met de NL leert door-subsidieregeling waarmee Nederlanders geheel kosteloos een opleiding konden volgen. Deze maand zal de volgende ronde van de subsidieregeling van start gaan en is het opnieuw mogelijk bij Lindenhaeghe geheel gesubsidieerd een opleiding of training naar keuze te volgen. Binnen dit aanbod vallen Wft- en PE-opleidingen en nog veel meer!

Studeren met NL leert door?
Het boeken van een opleiding of training via NL leert door gaat gemakkelijk en kan op ieder gewenst moment. Houd er echter wel rekening mee dat er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar is en dat verwacht wordt dat de aanmeldingen snel zullen gaan.

Eenmaal aangemeld? Dan hoef je zelf geen verdere actie te ondernemen en zal Lindenhaeghe de subsidieaanvraag afronden. Wél is het van belang dat je aan alle voorwaarden voldoet; zoals je ID-bewijs met BSN aanleveren, aanwezig zijn bij de training én jouw scholingstraject succesvol en op tijd afronden.

Als jij jouw training vóór 31-12-2022 afrondt en de instructies (onder andere vanuit de e-mails) opvolgt, heb jij eind 2022 gratis een mooie opleiding gevolgd waarvan je ook nog eens een certificaat van deelname ontvangt.

Het STAP-budget

Anders dan bij de NL leert door-regeling volg je bij het STAP-budget de opleiding niet geheel kosteloos, maar ontvang je een ‘korting’ van maximaal €1.000,-. Door de overheid wordt er jaarlijks ongeveer 200 miljoen aan STAP-budget beschikbaar gesteld, waarmee zo’n 200.000 verstrekkingen toegekend worden. Deze toekenningen worden gedurende het jaar verdeeld over verschillende aanvraagtermijnen van elk twee maanden. Is het subsidiepotje van een aanvraagtermijn leeg? Dan moet je wachten tot de volgende aanvraagtermijn en dan opnieuw een subsidieaanvraag indienen.

Studeren via het STAP-budget?
Om gebruik te kunnen maken van het STAP-budget moet je, anders dan bij de NL leert door-regeling, zelf de subsidieaanvraag indienen bij het UWV. Dit kan pas zodra jij je bij Lindenhaeghe hebt aangemeld voor een opleiding of training en vanuit ons het STAP-aanmeldingsbewijs hebt ontvangen. Dit STAP-aanmeldingsbewijs is nodig om de subsidieaanvraag bij het UWV te voltooien.

Het aanmelden voor een opleiding of training kan op elk gewenst moment. Het indienen van de subsidieaanvraag bij het UWV dient echter direct bij opening van een aanvraagtermijn te gebeuren. Wees daarom als subsidieaanvrager dus alert op de werking van de aanvraagtermijnen!

Tot slot

Dit betreft een nieuwsbericht van 14 maart 2022. De NL leert door-regeling is inmiddels afgelopen. Benieuwd naar de huidige stand van zaken voor wat betreft STAP? Neem dan vooral een kijkje op onze informatiepagina.

Overig nieuws

De meest efficiënte PE Wft-voorbereiding
Nieuwsbericht
We hebben nog iets meer dan een jaar te gaan voordat de huidige PE-periode eindigt.
Thomas over de samenwerking met ING
Interview
Vol trots kondigen we aan dat ING ons als opleidingspartner heeft...
Interview met de oprichters van Lindenhaeghe
Interview
Samen met de oprichters Mike en Patrick blikken we terug...