Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner

Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner (CFP®)

Nieuwsbericht

Stichting FFP heeft per 2023 een nieuw modulair vakbekwaamheidsbouwwerk gelanceerd waardoor financieel planners zich voor één of meerdere marktprofielen kunnen laten certificeren. Onze Lindenhaeghe-trainer Leo heeft vandaag samen met een groep van twintig financieel planners in spe de primeur om als eerste met onze vernieuwde opleiding aan de slag te gaan. We wensen al onze deelnemers veel succes!

Herziening FFP-bouwwerk leidt tot verdieping

De Stichting Federatie Financieel Planners (FFP) merkt dat de vraag naar financiële planning toeneemt. Ook onze Lindenhaeghe-trainer Leo, zelf tevens CFP-gecertificeerd, bevestigt dat: “Je hebt als CFP-er, met je integrale kennis en kunde, extra toegevoegde waarde voor je klanten. Dat draagt weer bij aan een klantrelatie voor de lange termijn. Bij elke cruciale financiële beslissing; een huis kopen, een studiepotje voor de kinderen opbouwen, een eigen zaak starten of uitbreiden en de erfenis regelen komen klanten bij de CFP-er terug voor advies.”

Om meer aan te sluiten bij deze life-events en daaraan gerelateerde klantvragen heeft Stichting FFP begin 2023 een nieuw modulair vakbekwaamheidsbouwwerk gelanceerd gericht op de volgende profielen: ‘Inkomen en Wonen’, ‘Vermogen’, ‘Familie en Nalatenschap’ en ‘Ondernemen’. Het belangrijkste verschil is dat er straks niet langer één uniform opgeleide en gecertificeerde CFP-professional is, maar dat CFP-professionals kwalificaties krijgen op basis van één of meer marktprofielen.

Integraal klantadvies gericht op de vier marktprofielen

Wij hebben het nieuwe vakbekwaamheidsbouwwerk aangegrepen om onze CFP-opleiding volledig te herzien in opbouw. Waar het nieuwe CFP-stelsel de focus legt op de verschillende marktprofielen, hebben wij ervoor gekozen om dit in de opleiding niet modulair aan te bieden maar in te steken op een verdieping voor alle deelnemers op alle profielen. Erna is het aan jou als cursist om te kiezen voor welk(e) profiel(en) je het CFP-examen doet.

Onze opleiding levert niet alleen de best opgeleide professional op, het is ook de meest effectieve route voor jou als financieel planner als jij je voor alle profielen wil laten certificeren (zoals de huidige ruim 3.000 financieel planners die nu het CFP-keurmerk in Nederland voeren). Edwin, onze Commercieel Directeur, licht toe: “Het feit dat twintig financieel professionals zich hebben aangemeld voor onze vernieuwde opleiding is een bevestiging dat onze insteek werkt. We zijn er trots op dat wij, in een tijd waar veel vraag is naar gedegen financiële planning, zo’n grote groep nieuwe toetreders tot de sector mogen opleiden.”

Dit nieuws is ook gedeeld door VVP, InFinance en AM.

Overig nieuws

De meest efficiënte PE Wft-voorbereiding
Nieuwsbericht
We hebben nog iets meer dan een jaar te gaan voordat de huidige PE-periode eindigt.
Thomas over de samenwerking met ING
Interview
Vol trots kondigen we aan dat ING ons als opleidingspartner heeft...
Interview met de oprichters van Lindenhaeghe
Interview
Samen met de oprichters Mike en Patrick blikken we terug...