Francis - inhoudsdeskundige

Van alle markten thuis

Interview

Heb je het over een echte inhoudsdeskundige met passie voor haar vak, dan heb je het over Francis. Al bijna tien jaar bij ons in dienst, al zit daar ook een korte pauze in waarin Francis het avontuur is gaan opzoeken. En iemand met zo’n veelzijdige achtergrond, daar wilden we natuurlijk het fijne van weten. Daarom vandaag centraal: het verhaal van onze gewaardeerde collega Francis.

Van trainer naar sabbatical naar inhoudsdeskundige

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, deelt Francis de korte versie van haar werkverleden: “Ik ben ooit begonnen als docent pensioenen, waar ik een reorganisatie helaas niet overleefde. Mijn leidinggevende gaf me de tip om eens bij Lindenhaeghe te kijken, dat toen net in opkomst was. Na een open sollicitatie ben ik in eerste instantie als trainer aan de slag gegaan.

Ik had het ontzettend naar mijn zin, maar besloot dat het na vier jaar toch tijd was voor een sabbatical.” Ondanks dat dit sabbatical oorspronkelijk een jaar zou duren, was Francis na krap een half jaar alweer helemaal tot rust gekomen en klaar voor een nieuw avontuur: “Ik heb tijdens mijn sabbatical contact gehouden met oud-collega’s van Lindenhaeghe. Toen zij hoorden dat ik weer aan het werk ging, hingen zij al gelijk aan de lijn met de vraag of ik als trainer wilde terugkomen.” Omdat Francis te veel uit de materie was, sloeg ze dit aanbod af. Gelukkig werd ze vervolgens wel enthousiast van de functie van opleidingscoördinator.

De grootste verandering sinds de fusie

Leergierig als Francis is, ging zij na enkele jaren de volgende uitdaging aan. “Zo’n twee jaar voor de fusie kwam de kans voorbij om binnen de organisatie als inhoudsdeskundige aan de slag te gaan. Als rechterhand van de trainers bood ik hen waar nodig ondersteuning en daarnaast hield ik mij bezig met de inhoud van onze opleidingsprogramma’s.”

Toen de fusie kwam, verwachtte Francis eigenlijk gewoon door te kunnen gaan met deze werkzaamheden. Ze werd echter gevraagd om onder meer verdiepende artikelen voor financieel adviseurs te gaan schrijven. “Dit was wel echt even wennen”, zo vertelt Francis. “Ik moest beroep gaan doen op andere vaardigheden. Daarnaast moest ik het nieuwe leermanagementsysteem onder de knie zien te krijgen.” Maar zoals bij veel dingen in het leven zag Francis ook dit als een mooie kans die ze dan ook met beide handen heeft aangrepen.

Accreditatie van Permanent Vakbekwaam

Als eerste belangrijke project na de fusie ging Francis aan de slag met de accreditatie van onze Permanent Vakbekwaam-programma’s voor MiFID. “Dankzij de fusie is er meer vraag naar Permanent Vakbekwaam, zodat we de cirkel met MiFID rond hebben kunnen maken en de programma’s hebben kunnen laten accrediteren. En dankzij het nieuwe dashboard is de voortgang ook gelijk realtime voor de klant inzichtelijk”, zo sluit Francis met een brede glimlach af.

Heb je nog vragen over wat de fusie voor jou betekent of ben je benieuwd naar het complete team van onze organisatie? Kijk dan eens op onze fusiewebsite of neem contact met ons op.

Overig nieuws

De meest efficiënte PE Wft-voorbereiding
Nieuwsbericht
We hebben nog iets meer dan een jaar te gaan voordat de huidige PE-periode eindigt.
Thomas over de samenwerking met ING
Interview
Vol trots kondigen we aan dat ING ons als opleidingspartner heeft...
Interview met de oprichters van Lindenhaeghe
Interview
Samen met de oprichters Mike en Patrick blikken we terug...