Nieuwe AI e-learning volledig toegespitst op financieel adviseurs

Nieuwsbericht

Op het SEH-congres, met als titel: ‘De adviseur aan zet’ (met als thema AI en een keynote speaker over dit onderwerp), introduceerden we onze AI e-learning. Deze e-learning is tot stand gekomen na een marktonderzoek en gesprekken met diverse partijen waaronder Blinqx, Financieel Fit, Ingage en diverse aansprekende advieskantoren en specialisten. De e-learning is dan ook volledig toegespitst op de rol van financieel adviseur en behandelt uitsluitend use cases die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Edwin Deijs, onze Commercieel Directeur, licht toe: “Er zijn al e-learnings/workshops in omloop die toezien op AI in het algemeen. Als Lindenhaeghe vonden we het echter belangrijk dat de e-learning concrete voorbeelden geeft voor de adviespraktijk en ook echt uitnodigt om er als financieel adviseur in de praktijk mee aan de slag te gaan.” Hij vervolgt: “We zijn daarom uitgebreid in gesprek gegaan met vooruitstrevende marktpartijen om te bekijken hoe zij de huidige (en toekomstige) AI-praktijk zien. We hebben dit aangesloten op de fases van het financieel adviesgesprek en per fase aangegeven welke use cases er zijn. Daarnaast gaan we in op hoe je AI veilig gebruikt en staan we stil bij de ethische aspecten.”

De volgende onderwerpen worden in onze e-learning behandeld:

  • De basisprincipes van AI voor financieel adviseurs;
  • Chatbots en virtuele assistenten voor initiële klantvragen;
  • Geavanceerde data-analyse voor het identificeren van klantbehoeften;
  • Automatische documentatie- en rapportagetools;
  • Compliance en wetgeving (de veiligheid van AI); en
  • Opkomende AI-technologieën die de financiële dienstverlening kunnen beïnvloeden.

De e-learning is dusdanig praktisch en relevant voor de financieel adviseur dat de SEH drie PE-punten aan de e-learning heeft toegekend. Op het SEH-congres hebben we een prijsvraag gehouden waarin adviseurs de e-learning kosteloos konden winnen wanneer zij use cases aandragen. Deze informatie gebruiken we vervolgens weer om de e-learning verder te verrijken. Edwin: “Ondanks dat we al erg veel use cases hebben beschreven in de e-learning, raakten adviseurs geïnspireerd en deelden zo ook een aantal use cases waar anderen weer van kunnen leren. Zoals AI continu in ontwikkeling is, zal onze e-learning over AI dat ook zijn.”

Dit bericht is ook gedeeld voor VVP.

Overig nieuws

PE-stuwmeer is een feit, oplossing ligt bij organisaties
Nieuwsbericht
Het CDFD heeft de cijfers over het eerste kwartaal van 2024 gepubliceerd. Eerder waarschuwden we...
Voor de 11e keer uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland
Nieuwsbericht
Op dinsdag 2 april vond de verkiezing tot Beste Opleider van Nederland plaats.
De meest efficiënte PE Wft-voorbereiding
Nieuwsbericht
We hebben nog iets meer dan een jaar te gaan voordat de huidige PE-periode eindigt.