Interview met Mike en Patrick, de oprichters van Lindenhaeghe

Interview

In 2025 vieren we een belangrijke mijlpaal, Lindenhaeghe bestaat dan 20 jaar! Een mooi moment om samen met de oprichters Mike Schilperoort en Patrick van der Spek terug te blikken op bijna twee decennia Lindenhaeghe.

Oprichting van Lindenhaeghe
Mike en Patrick zagen een unieke kans in de markt en daarom richtten zij Lindenhaeghe op. Een bedrijf met een kristalheldere missie: het aanbieden van opleidingen die niet alleen effectief en examengericht waren, maar ook leuk en betaalbaar. Dit begon met een focus op Erkend Hypotheekadviseur en vervolgens de bijbehorende PE SEH-trainingen. Mike vertelt: “Onze trainers, met hun voeten stevig in de klei, wisten ook toen al precies wat er speelde in het werkveld en konden zo de leerstof verrijken met praktijkgerichte voorbeelden.” Ook de Klassikale Opleiding PE, waarbij de cursist op allerlei locaties in Nederland direct aansluitend op de examentraining het examen kon maken, was gelijk een succes. Iets wat Lindenhaeghe veel heeft gebracht. Patrick: “Juist vanwege deze opleiding keerden enorm veel klanten elke drie jaar bij Lindenhaeghe terug. Zo kon het bedrijf uitgroeien tot de grootste opleider in de branche.”

Door naar de volgende fase
Onder meer door diverse overnames die door de jaren heen volgden, creëerden Mike en Patrick nieuwe mogelijkheden voor doorontwikkeling en schaalvergroting en konden zij hun positie als marktleider op het gebied van PE nog verder versterken. Mike: “Alle bedrijven die wij hebben samengevoegd, hebben met elkaar gemeen dat zij een focus op opleiden hebben. Dat smaakte naar meer. Daarom hebben wij een investeerder gezocht. In 2019 is de Eikk Onderwijsgroep opgericht, vanuit de ambitie om op nog grotere schaal bedrijven samen te brengen die gespecialiseerd zijn in opleiden, trainen en examineren.” Hij vervolgt: “Hierdoor moesten wij een stapje terug doen uit het operationeel MT van Lindenhaeghe, maar als bestuurders zijn wij altijd eindverantwoordelijk voor en daardoor intensief betrokken gebleven bij Lindenhaeghe.”

En toen kwam corona
Met de komst van de Eikk Onderwijsgroep stonden alle seinen op groen om de verdere groeiambities van Lindenhaeghe waar te maken. Het bedrijf werd alleen hard getroffen door corona. Patrick: “We zaten midden in de nieuwe PE-cyclus en hadden een grote groep klanten die op ons rekenden. Onze focus lag daarom op het digitaliseren van onze klassikale opleidingen en het draaiende houden van de organisatie. Ruimte om onze ambities op het vlak van automatisering te realiseren om zo vooral ook onze zakelijke klanten van dienst te kunnen blijven was er daardoor niet. We zagen in die periode dat klanten steeds gevoeliger werden voor de dienstverlening van Hoffelijk. Hoffelijk had jaren terug al ingezet op een sterk applicatielandschap waarin organisaties in een oogopslag de Wft-status van de hele organisatie konden monitoren en was toen al 10 jaar gespecialiseerd in online opleiden van cursisten.” Mike en Patrick stonden hierdoor voor een belangrijke keuze. Zelf alsnog de benodigde digitaliseringsslag maken zou een enorme investering vragen en jarenlang gaan duren. Het enige logische alternatief was daarom het gesprek met Wesley van ‘t Hof, oprichter van Hoffelijk aan te gaan.

De fusie bood uitkomst
Patrick vertelt: “Binnen Lindenhaeghe zijn wij groot geworden door onze unieke opleidingsvisie en konden wij daardoor al jaren rekenen op een grote groep tevreden cursisten. In combinatie met de online opleidingen en het sterke applicatielandschap van Hoffelijk kom je tot een unieke dienstverlening die onnavolgbaar is voor de rest.” Kortom, de conclusie was dat een fusie de enige logische keuze was. Patrick vervolgt: “We bieden met het nieuwe Lindenhaeghe voor ieder wat wils met de combinatie van klassikale, online en blended opleidingen. Onze zakelijke klanten hebben daarnaast toegang tot een uitgebreid dashboard met daarin alle benodigde inzichten om grip te houden op de vakbekwaamheid van hun medewerkers.”

Mike sluit het interview af met de woorden: “Wij zijn daarom ook enorm trots op het feit dat we, met het commitment van Wesley als aandeelhouder, Lindenhaeghe alsnog de gewenste kwaliteitsimpuls hebben gegeven en de komende jaren onze verdere ambities vorm kunnen geven. Het aansturen van het bedrijf laten wij volledig over aan het nieuwe MT van Lindenhaeghe onder leiding van Wesley en de andere directieleden. Uiteraard volgen wij alle ontwikkelingen bij Lindenhaeghe op de voet en komen wij nog regelmatig langs op kantoor. Zo zullen wij altijd verbonden blijven aan dit mooie bedrijf.”

Overig nieuws

Nieuwe AI e-learning volledig toegespitst op financieel adviseurs
Nieuwsbericht
Op het SEH-congres introduceerden we onze AI e-learning speciaal voor financieel adviseurs.
PE-stuwmeer is een feit, oplossing ligt bij organisaties
Nieuwsbericht
Het CDFD heeft de cijfers over het eerste kwartaal van 2024 gepubliceerd. Eerder waarschuwden we...
Voor de 11e keer uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland
Nieuwsbericht
Op dinsdag 2 april vond de verkiezing tot Beste Opleider van Nederland plaats.