LH_01_Nieuws_Duco

Interview met Duco Vermeer van a.s.r.

Klant aan het woord

Sinds 1 oktober 2023 is a.s.r. samengegaan met Aegon Nederland en met zo’n 9.600 medewerkers de grootste verzekeraar van Nederland. Duco Vermeer is als Talentadviseur van a.s.r. intensief betrokken geweest bij de overstap van de medewerkers van Aegon Nederland naar de leeromgeving van Lindenhaeghe. We gingen daarom met Duco in gesprek over hoe hij dit ervaren heeft.

Vanwaar de keuze om de medewerkers van Aegon Nederland ook onder te brengen in de leeromgeving van Lindenhaeghe?
“We zijn gestart met het vergelijken van het beleid en de processen van a.s.r. en Aegon Nederland. Uiteindelijk is de keuze op de werkwijze van a.s.r. gevallen. We zijn namelijk heel tevreden over de samenwerking met Lindenhaeghe en de waardevolle inzichten die we uit het dashboard halen. Natuurlijk willen we ook graag leren van de inzichten die Aegon Nederland de afgelopen jaren heeft opgedaan met betrekking tot Wft-vakbekwaamheid. Daarom nemen we momenteel ons beleid onder de loep om te bepalen of er nog zaken zijn die wij aan kunnen scherpen of processen die we kunnen optimaliseren. Zo komt het beste uit twee werelden samen.”

Wat kwam er allemaal bij de overstap kijken?
“Nadat we de vergelijking hadden gemaakt en ons beleid hadden bepaald, moest dit door worden vertaald naar de interne processen. Er moesten onder andere extra functieprofielen worden bepaald, diploma’s worden gemigreerd en accounts worden klaargezet. We hebben dit moment ook aangegrepen om gelijk een automatiseringsslag te maken, zodat ons dashboard frequenter geüpdatet wordt. Als laatste hebben we veel aandacht besteed aan de communicatie richting managers en medewerkers. Zo hebben we mails verstuurd, berichten op het intranet geplaatst en een FAQ gemaakt.”

Hoe hebben jullie hierbij de ondersteuning vanuit Lindenhaeghe ervaren?
“We zijn blij met de samenwerking met Lindenhaeghe. We hebben diverse meetings gehad waarin verschillende thema’s besproken werden, waardoor wij vervolgens intern weer verder konden. Ik denk dat a.s.r., Aegon Nederland en Lindenhaeghe heel trots mogen zijn op hoe succesvol deze migratie is verlopen. Het aantal vragen vanuit medewerkers was op twee handen te tellen. Een mooie blijk van de wederzijdse waardering en het feit dat we elkaar dit succes ook echt gunnen, was dat we elkaar op dezelfde dag een leuke attentie stuurden om de livegang te vieren. Daar kijk ik echt met veel plezier op terug.”

Wat ligt de komende tijd voor a.s.r. in het verschiet?
“We vinden het belangrijk om goed te monitoren of iedereen Wft-vakbekwaam is, Permanent Actueel wordt gevolgd en of er stappen worden gezet voor wat betreft PE. Zo hebben we voor PE in het voorjaar al de eerste PE-reminder verstuurd en onderzoeken we momenteel de mogelijkheid onze communicatie zo automatiseren dat we nog slimmer medewerkers kunnen informeren. Hierbij beginnen we met het informeren van medewerkers met openstaande to do’s.”

Overig nieuws

Nieuwe AI e-learning volledig toegespitst op financieel adviseurs
Nieuwsbericht
Op het SEH-congres introduceerden we onze AI e-learning speciaal voor financieel adviseurs.
PE-stuwmeer is een feit, oplossing ligt bij organisaties
Nieuwsbericht
Het CDFD heeft de cijfers over het eerste kwartaal van 2024 gepubliceerd. Eerder waarschuwden we...
Voor de 11e keer uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland
Nieuwsbericht
Op dinsdag 2 april vond de verkiezing tot Beste Opleider van Nederland plaats.