Team Development

Hoe de fusie tot een welkome uitdaging leidde

Interview

Vandaag praten we met Joris, IT’er van het eerste uur en al bijna vijf jaar in dienst bij onze organisatie. Een organisatie die zich destijds door Joris het best liet omschrijven als klein, maar met grote ambities. Dat die grote ambities na zijn gejaagd blijkt wel uit de fusie die onlangs plaatsvond. Een mooie aanleiding dat tot een nog mooier gesprek heeft geleid.

De eerste IT'er van de club

Voor we het over de fusie gaan hebben, neemt Joris ons even mee terug in de tijd. Toen hij vijf jaar geleden in dienst kwam, was er namelijk nog helemaal geen IT-afdeling. “Het was een mooie uitdaging om dit helemaal van de grond af aan op te bouwen. De richting was duidelijk, maar er was veel vrijheid in het ontdekken wat de beste manier was om hier te komen.” En deze uitdaging in combinatie met vrijheid is wat Joris zo aanspreekt.

Een van de belangrijkste uitdagingen voor het team, betrof destijds de ontwikkeling van het Hoffelijk Dashboard. Een kans die de collega’s met beide handen hebben aangegrepen, hoewel de fusie wat Joris betreft zeer welkom was. “Na het bouwen en integreren van het platform was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik dankzij de fusie gevonden. Dit leidt weer tot allerlei nieuwe projecten en vraagstukken en daar hou ik me graag mee bezig.”

Vanwaar de nieuwe website?

Wanneer we Joris de vraag stellen waarom er een nieuwe website moet komen en niet ‘gewoon’ de Lindenhaeghe-website intact kan blijven, wil Joris graag iets rechtzetten. “Eigenlijk bouwen we helemaal geen nieuwe website. Al het voorwerk hebben we in 2020 bij Hoffelijk al gedaan, dus het is nu alleen een kwestie van toespitsen.” Nu Joris er zo over nadenkt zou je bijna kunnen stellen dat hij er al sinds 2020 naartoe aan het werken was. “Maar”, zo voegt hij eraan toe, “zo zie je maar hoe ver ambitie je kan brengen.”

Geen nieuwe directe collega's voor Joris

Voor veel afdelingen binnen onze nieuwe, gefuseerde organisatie betekent dit ook nieuwe collega’s. Natuurlijk heeft Joris er nieuwe collega’s bij, maar die werken niet in zijn development-team. Hoe hij dit vindt? “Ik vind het geen probleem en misschien ergens ook wel prettig. De meesten met wie ik werk zijn vlak na mijn komst begonnen, dus we zijn een goed team en pakken projecten als een geoliede machine op.” Voor Joris voelt het dan ook alsof er niets is veranderd. “En tegen een gevoel valt gewoon niets in te brengen.”

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over de fusie? Kijk dan op de speciale fusiewebsite. Dan werken Joris en zijn team in de tussentijd hard aan de lancering van onze ‘nieuwe’ website.

Overig nieuws

Nieuwe AI e-learning volledig toegespitst op financieel adviseurs
Nieuwsbericht
Op het SEH-congres introduceerden we onze AI e-learning speciaal voor financieel adviseurs.
PE-stuwmeer is een feit, oplossing ligt bij organisaties
Nieuwsbericht
Het CDFD heeft de cijfers over het eerste kwartaal van 2024 gepubliceerd. Eerder waarschuwden we...
Voor de 11e keer uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland
Nieuwsbericht
Op dinsdag 2 april vond de verkiezing tot Beste Opleider van Nederland plaats.