De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

E-learning Wwft voor advocaten

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) heeft als doel het voorkomen en bestrijden van witwaspraktijken en terrorismefinanciering. Advocaten vervullen hierbij, net als andere Wwft-plichtige instellingen zoals banken en notarissen, de rol van 'poortwachter van het financiƫle stelsel'. In de E-learning Wwft nemen we je in twee uur mee door de belangrijkste aspecten van de Wwft:

 • Het uitvoeren van een compleet cliĆ«ntenonderzoek;
 • Het maken van een risicoprofiel;
 • Transactiemonitoring; en
 • Sancties en handhaving.
ā‚¬Ā 149,-
 • incl. btw ā‚¬Ā 180,29
 • all-in tarief
 • Studiebelasting van 2 uur
 • Vol video's, casuĆÆstiek en oefenvragen
 • Inclusief bewijs van deelname
ā‚¬Ā 149,-
 • incl. btw ā‚¬Ā 180,29
 • all-in tarief
 • Studiebelasting van 2 uur
 • Vol video's, casuĆÆstiek en oefenvragen
 • Inclusief bewijs van deelname

Over de E-learning Wwft voor advocaten

De E-learning Wwft voor advocaten is een interactieve online cursus die speciaal is ontwikkeld om advocaten te ondersteunen bij het begrijpen en naleven van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Deze e-learning biedt een uitgebreid overzicht van de belangrijkste aspecten van de Wwft en richt zich op de specifieke uitdagingen en verantwoordelijkheden waarmee advocaten te maken kunnen krijgen in hun dagelijkse praktijk.

Over de Basis E-learning Wwft

Aan de hand van theorie, video's, casussen en oefenvragen nemen we je stap voor stap mee door de lesstof. Als je alle stof tot je hebt genomen volgt er een afsluitende toets.

Met het volgen van de E-learning Wwft voor advocaten voldoe je aan de opleidingsverplichtingen als bedoeld in artikel 3 van de beleidsregel Toezicht Wwft 2018.Ā Zo ben je weer helemaal up-to-date en kun je jouw cliĆ«nten nog beter bijstaan.

De E-learning Wwft voor advocaten is ontwikkeld door experts op het gebied van juridische compliance en anti-witwaspraktijken. Het is een interactieve en gebruiksvriendelijke e-learning die je in je eigen tempo kunt volgen, waar en wanneer het jou uitkomt.

Of je nu een ervaren advocaat bent die zijn kennis wil bijspijkeren of een beginnende professional die een sterke basis wil leggen, deze cursus is geschikt voor advocaten van alle niveaus.

De Basis E-learning Wwft: iets voor jou?

De Wwft e-learning: iets voor jou?

De E-learning Wwft is ideaal voor advocaten die in hun dagelijkse praktijk te maken hebben met Wwft-plichtige dienstverlening en zodoende aan de opleidingsverplichting van de NOvA moeten voldoen.

De e-learning is volledig digitaal en kan dus makkelijk vanuit huis, op kantoor of waar het jou ook uitkomt doorlopen worden. Dit biedt flexibiliteit om zelf je tijd in te delen en te bepalen wanneer je aan de slag gaat.

Je krijgt 12 maanden toegang tot de online leeromgeving om de e-learning af te ronden. De leeromgeving kun je via elk device (computer, tablet of smartphone) raadplegen.Ā 

In samenwerking met De Roos Advocaten

De e-learning is tot stand gekomen in samenwerking met De Roos Advocaten. Eva Kempenaar, advocaat en partner Financieel recht, neemt je in deze e-learning stap voor stap mee door de belangrijkste aspecten van de Wwft.

Wat levert de Basis E-learning Wwft mij op?

Wat levert de E-learning Wwft mij op?

Wanneer je de E-learning Wwft voor advocaten succesvol hebt afgerond:

 • Begrijp je de belangrijkste concepten van de Wwft, inclusief risicofactoren en risicobeleid, cliĆ«ntenonderzoek, meldplicht en wet- en regelgeving.
 • Kun je verschillende soorten risicofactoren identificeren en weet je hoe deze van invloed kunnen zijn op de naleving van de Wwft.
 • Ben je in staat om een cliĆ«ntenonderzoek uit te voeren dat voldoet aan de vereisten van de Wwft, inclusief het verzamelen van identificatie- en verificatiegegevens en het beoordelen van risico's.
 • Begrijp je wanneer en hoe meldingen van ongebruikelijke transacties moeten worden gedaan en welke informatie daarvoor nodig is.
 • Begrijp je wat UBO's zijn en hoe deze kunnen worden geĆÆdentificeerd en gecontroleerd.
 • Heb je inzicht in de praktische toepassing van de Wwft in de dagelijkse advocatenpraktijk en kun je inschatten welke acties er nodig zijn om te voldoen aan de Wwft-vereisten.
 • Ben je in staat om effectieve maatregelen te nemen om te voldoen aan de vereisten van de Wwft en risico's te beheersen.

Deze e-learning duurt 2 uur en levert je 2 NOvA PO-punten op. Na afronding van de Wwft e-learning ontvang je een certificaat waarmee je bewijst dat je aan de opleidingseisen van de NOvA hebt voldaan.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je wellicht vragen hebt over de Wwft of over onze e-learning. Daarom hebben we een lijst samengesteld met veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden, zodat je snel en gemakkelijk antwoord kan vinden op jouw vragen.

Wwft staat voor Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Het is een Nederlandse wet die bedoeld is om financiƫle instellingen en andere beroepsbeoefenaren, zoals advocaten, accountants en notarissen, te verplichten om te voorkomen dat hun diensten worden gebruikt voor witwassen van geld of financiering van terrorisme.

De Wwft bevat regels voor het identificeren van cliƫnten, het melden van ongebruikelijke transacties en het inrichten van interne procedures en maatregelen om witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen.

De Wwft is van toepassing op advocaten die bepaalde financiƫle diensten verlenen aan hun cliƫnten. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het beheren van gelden of effecten, het openen of aanhouden van bankrekeningen, het geven van advies over financiƫle transacties of het uitvoeren van betalingstransacties.

Advocaten zijn verplicht om bepaalde cliƫntenonderzoeksmaatregelen uit te voeren om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan, zoals het identificeren van de cliƫnt, het uitvoeren van een cliƫntenonderzoek en het doel en de aard van de transactie. Daarnaast zijn advocaten verplicht om ongebruikelijke transacties te melden bij de Financial Intelligence Unit (FIU).

Ja, het volgen van een Wwft-cursus is verplicht voor advocaten in Nederland. Advocaten vallen onder de groep beroepsbeoefenaren die onder de Wwft vallen en zijn daarom verplicht om maatregelen te nemen om witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen en te detecteren. Een van deze maatregelen is het volgen van een Wwft-cursus.

De E-learning Wwft van Lindenhaeghe Legal is pragmatisch ingericht en behandelt verschillende praktijkvoorbeelden en casussen die relevant zijn voor advocaten die te maken hebben met het uitvoeren van cliƫntenonderzoek, transactiemonitoring en sancties en handhaving.

Een ander voordeel van een cursus bij Lindenhaeghe Legal is de flexibiliteit. De cursus kan volledig online gevolgd worden op momenten dat het jou uitkomt. Dit maakt het makkelijker om de cursus in te plannen in een drukke agenda en om op eigen tempo te leren.

Deze flexibiliteit bieden we ook in onze abonnementen. Met een abonnement van Lindenhaeghe Legal verzeker je jezelf een jaar lang van de meest actuele kennis en leg je een basis in het behalen van je PO-punten. We bieden deze abonnementen onder andere voor Burgerlijk procesrecht, Personen- en familierecht en Verbintenissenrecht.